Recept Spicy poke bowl

Van chef Reshma

In deze tijd werkt het ontspannend om vaker de keuken in te duiken. Bak eens een taart voor die lieve buurvrouw, of leer een nieuw recept. Onze chef Reshma tovert normaal gesproken de mooiste gerechten op tafel in ons restaurant Pure, maar is nu thuis bezig om nieuwe recepten te ontwikkelen. Hieronder deelt ze een gezond recept, ga jij hem uitproberen? Het recept is voor 4 personen en ook leuk om samen te maken!

Spicy poke bowl

Voor 4 personen

Zalm

  • 200 gram(sushi) zalm
  • 2 el sushi azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesam olie
  • 1 tl gember rasp
  • 1 tl zwarte sesam zaadjes
  • 1 mespuntje witte peper
  • 4 stengels bosui (groene gedeelte)

Snijd de bosui in langwerpige dunne ringen. Meng de sushi azijn, sojasaus, sesam olie, witte peper en gember rasp samen tot een mooie marinade. Snijd de zalm in blokjes van 1 bij 1 centimeter en voeg de marinade, sesam zaadjes en bosui toe. Zet een half uur in de koelkast.

Pikante crème

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el sriracha saus

Meng de bovenstaande ingrediënten samen en vul af in een spuitzak. Tip: maak zelf een spuitzak van bakpapier!

Avocado crème

  • 2 avocado’s
  • 1 teen knoflook rasp

Prak de avocado's fijn met een vork en meng met de knoflook rasp. Vul af in een spuitzak.

Sushi rijst

  • 125 gram sushi rijst
  • 200 ml water
  • Zout

Spoel de sushi rijst drie keer met koud water. Laat de rijst helemaal uitlekken. Doe de rijst in een pan met 200 ml water en een klein beetje zout. Zet een deksel op de pan en laat aan de kook komen. Zet het vuur laag en kook de rijst voor 17 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten nagaren met de deksel op de pan.

Voor de garnering

  • Gefrituurde ui: Snijd een halve kleine ui in halve ringen en frituur deze in een klein pannetje met zonnebloem olie totdat ze goud/bruin zijn
  • Zoet zure radijs: snijd 9 kleine radijsjes in dunne plakjes en voeg 5 el sushi azijn toe. Meng goed door elkaar en zet een half uur in de koelkast
  • Snack komkommers: snijd 4 snack komkommers in dunne plakjes
  • Snijd 1/4 groene appel in kleine blokjes
  • Leg 20 stuks taugé in ijswater
  • Gebruik 1 blikje edamame bonen

Opmaak

Spuit de avocado crème in een cirkel op het bord. Leg midden in de cirkel de lauw warme rijst en leg de gemarineerde zalm in een halve bol vorm boven op de rijst.
Garneer het gerecht af met de plakjes komkommer, radijs, taugé, edamame bonen, gefrituurde uitjes en appel blokjes. Spuit kleine dotjes van de pikante crème boven op de radijs en komkommer plakjes. Bestrooi het gerecht met een beetje piment poeder. Eet smakelijk!