Aquafitness en zwangerschapsbegeleiding bij Thermae 2000

Bij Thermae 2000 kun je terecht vanaf het moment dat er een kinderwens is, tijdens en na de zwangerschap. Thermae biedt een uniek concept voor zwangerschapsbegeleiding, waarbij fysiotherapie, diëtetiek en ergotherapie samenwerken. Er is aandacht voor het verbeteren van de conditie en spierkracht, de juiste voeding, het optimaliseren van je gewicht en het goed uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Hierdoor krijg je een complete begeleiding, die je helpt om je (aankomende) zwangerschap optimaal te doorlopen.

Aquafitness

Je kunt bij Thermae 2000 terecht voor zwangerschapsaquafitness. In kleine groepen krijg  je les van een vrouwelijke fysiotherapeut. Voordat je start met het programma bij Thermae 2000, wordt er een intake gedaan door een van de therapeuten van dit team. Hierbij wordt er ingegaan op vragen of klachten.

Begeleiding vanuit zwangerschapsfysiotherapie

Een zwangerschap is een grote belasting voor het lichaam. Als je fit  van start gaat, heeft dit een gunstige invloed op het verloop en herstel van de zwangerschap. Daarom kun je al voorafgaand aan de zwangerschap actief aan de slag, onder begeleiding van een  zwangerschapsfysiotherapeute. De activiteiten worden afgestemd op jouw niveau.

De therapeute helpt je om optimaal te blijven bewegen. Zo weet je welke oefeningen goed zijn om te blijven doen én welke je beter kunt vermijden. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de rug, het bekken, de ademhaling en ontspanning. De fysiotherapeut kan zwangerschap gerelateerde klachten, zoals een pijnlijke rug of bekkeninstabiliteit, goed behandelen.

Na de bevalling is het belangrijk dat je goed herstelt. In eerste instantie is rust daarvoor belangrijk, maar daarna kunnen er steeds meer activiteiten worden opgepakt. De fysiotherapeut begeleidt je om je kracht, conditie en balans verder op te bouwen.

Diëtetiek voor een gezonde zwangerschap 

Als er sprake is van een kinderwens, kan een goed voedingspatroon je helpen om sneller zwanger te raken. De diëtist helpt je stap voor stap op weg om je eetpatroon te veranderen op een manier die bij jou past. Je krijgt geen tijdelijk dieet, maar tips en adviezen om je leefstijl blijvend te veranderen. Op deze manier werken we naar een gezond gewicht en een goede start van je zwangerschap!

Voeding draagt bij aan een goed verloop van de zwangerschap en vooral een optimale groei en ontwikkeling van het kindje. Omdat een goede voedingstoestand van de aanstaande moeder (en vader) ook haar vruchtbaarheid bevordert, kan een bezoek aan de diëtist al bij het bestaan van een kinderwens zinvol zijn. Voedingspraktijk Rond&Gezond biedt ruim 30 jaar ervaring en is gespecialiseerd in kinderdiëtetiek. (Aanstaande) ouders krijgen praktische voedingsadviezen op maat, zodat moeder en kind tijdens de zwangerschap niets tekort komen. Bij klachten of vragen over gewicht, bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of bijvoorbeeld over vegetarisme, de diëtist helpt in al deze situaties met passend advies.

Na de bevalling zorgt een goede voeding ervoor dat je snel herstelt en een gezond gewicht bereikt. De diëtist helpt je ook op weg met een gezonde voeding voor je kindje. Vaak vinden zwangere vrouwen het prettig om hier voorafgaand aan de bevalling al informatie en advies  in te winnen over de voeding van de baby. Als gespecialiseerd kinderdiëtist en lactatiekundige kan ze  adviseren bij borstvoeding of bij flesvoeding.

Soms spelen hormonen en emoties een belangrijke rol bij het eetgedrag. Veel vrouwen noemen zichzelf een ‘emotie-eter’. Door de diëtiste van Voedingspraktijk Rond & Gezond kan gebruik gemaakt worden van het Heartmathprogramma ‘Stoppen met emotioneel eetgedrag’. Je wordt dus niet alleen begeleid bij wat je eet, maar ook bij waarom je eet!

Ergotherapie voor goede balans

Wanneer er sprake is van overgewicht voor en tijdens de zwangerschap, kan er overbelasting van de gewrichten ontstaan. De ergotherapeut kijkt samen met jou naar de praktische problemen, die je hierdoor in het dagelijkse leven ervaart. Zij helpt je hoe je deze problemen kunt voorkomen en oplossen en hoe je dit tijdens je dagelijkse handelingen toepast. Op deze manier voorkom je pijnklachten en schade aan je gewrichten.

Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat bepaalde activiteiten je meer energie kosten dan je eigenlijk hebt. Dit kan op het gebied van werk, huishouden en vrije tijd zijn. Er is dan sprake van een verstoorde energiehuishouding. Dit kan stress opleveren en ervoor zorgen dat je je niet prettig voelt. De ergotherapeut kan samen met jou door middel van een activiteitenweger in kaart brengen welke activiteiten gedurende de dag ook echt noodzakelijk zijn. Zo komt er overzicht en daarmee inzicht in je dagelijks functioneren. Je krijgt een beeld van je belasting en je belastbaarheid. Hierdoor wordt het mogelijk om bewuste keuzes te maken in activiteit, tijdstip, duur en volgorde. Op die manier bereik je een betere balans en ben je meer in evenwicht, al vóór de bevalling. En kun je de veranderingen na de bevalling goed aan.

Samen met je partner doorloop je je hele zwangerschap. Er zal veel veranderen en deze veranderingen vragen vaak een verandering van levensstijl. Door iedere therapeut wordt gekeken, welke rol de partner hierin kan en wil spelen. De therapeut ondersteunt jullie hierin en samen bekijken jullie wat jullie willen veranderen en wat dit in de praktijk betekent.

Abonnementen Zwangerschaps aquafitness bij Thermae 2000

Om gebruik te maken van de Aquafitness, bieden wij abonnementen aan. De abonnementsprijzen zijn per maand en incl. 2 uur gratis toegang tot de wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 aansluitend aan uw les. 

1 keer per week Zwangerfit € 57,- per maand

Lessen vinden plaats op vaste tijdstippen

Maandag Van 17:30 - 18:15 uur

Toegang tot wellnessfaciliteiten Thermae 2000

Aansluitend aan uw les heeft u toegang tot de wellnessfaciliteiten. De toegang van in totaal 3 uur start op het moment van incheck. Uiteraard mag u langer verblijven, de meerprijs is dan €15,- per persoon voor een hele dag.