Zwangerschapsbegeleiding bij Thermae 2000

Een zwangerschap is een grote belasting voor het lichaam. Als je fit van start gaat, heeft dit een gunstige invloed op het verloop en herstel van de zwangerschap.

Onze begeleidster helpt je om optimaal te blijven bewegen. Zo weet je welke oefeningen goed zijn om te blijven doen én welke je beter kunt vermijden. De keuze bestaat uit individuele fysiotherapie en een abonnement voor ZwangerFit. Hierbij wordt in kleine groepen onder andere aandacht besteed aan de rug, het bekken, de ademhaling en ontspanning.

Abonnementen ZwangerFit bij Thermae 2000

Om gebruik te maken van de ZwangerFit, bieden wij een 4 weken abonnement aan. Inclusief de duur van de les heeft u in totaal 3 uur toegang tot Thermae 2000 om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te bereiken. Tijdens dit abonnement heeft u 1 keer per week ZwangerFit en mag u daarna gebruik maken van de wellnessfaciliteiten.

De kosten van het ZwangerFit abonnement zijn €57,- per maand. 

Lessen vinden plaats op vaste tijdstippen

Maandag 17:15 uur - 18:00 uur
18:00 uur - 18.45 uur

 

Bent u nog geen lid van een groep of wilt u starten met de lessen? Mail dan naar fysio@thermae.nl

Diëtetiek voor een gezonde zwangerschap 

Als er sprake is van een kinderwens, kan een goed voedingspatroon je helpen om sneller zwanger te raken. De diëtist helpt je stap voor stap op weg om je eetpatroon te veranderen op een manier die bij jou past. Je krijgt geen tijdelijk dieet, maar tips en adviezen om je leefstijl blijvend te veranderen. Op deze manier werken we naar een gezond gewicht en een goede start van je zwangerschap!

Voeding draagt bij aan een goed verloop van de zwangerschap en vooral een optimale groei en ontwikkeling van het kindje. Omdat een goede voedingstoestand van de aanstaande moeder (en vader) ook haar vruchtbaarheid bevordert, kan een bezoek aan de diëtist al bij het bestaan van een kinderwens zinvol zijn. Voedingspraktijk Rond&Gezond biedt ruim 30 jaar ervaring en is gespecialiseerd in kinderdiëtetiek. (Aanstaande) ouders krijgen praktische voedingsadviezen op maat, zodat moeder en kind tijdens de zwangerschap niets tekort komen. Bij klachten of vragen over gewicht, bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of bijvoorbeeld over vegetarisme, de diëtist helpt in al deze situaties met passend advies.

Na de bevalling zorgt een goede voeding ervoor dat je snel herstelt en een gezond gewicht bereikt. De diëtist helpt je ook op weg met een gezonde voeding voor je kindje. Vaak vinden zwangere vrouwen het prettig om hier voorafgaand aan de bevalling al informatie en advies  in te winnen over de voeding van de baby. Als gespecialiseerd kinderdiëtist en lactatiekundige kan ze  adviseren bij borstvoeding of bij flesvoeding.

Soms spelen hormonen en emoties een belangrijke rol bij het eetgedrag. Veel vrouwen noemen zichzelf een ‘emotie-eter’. Door de diëtiste van Voedingspraktijk Rond & Gezond kan gebruik gemaakt worden van het Heartmathprogramma ‘Stoppen met emotioneel eetgedrag’. Je wordt dus niet alleen begeleid bij wat je eet, maar ook bij waarom je eet!