Richtlijnen veiligheid en gezondheid

Bij het paramedisch centrum Thermae 2000 staat de veiligheid en gezondheid van onze patiënten voorop. Om dit te kunnen waarborgen, hebben wij nauw contact met verschillende adviseurs en microbiologen ten gevolge van de huidige COVID-19 uitbraak. Naar aanleiding van het overleg met onze adviseurs en microbiologen zijn de volgende regels en richtlijnen opgesteld voor de behandeling van patiënten binnen het paramedisch centrum Thermae 2000: 

 • Handhygiëne
  Patiënten dienen voor het betreden van de locatie/behandelruimte hun handen grondig te ontsmetten. Ook onze behandelaren ontsmetten en wassen hun handen zeer regelmatig.
 • Afstand
  Een minimale afstand van 1,5 tot 2 meter tussen elke patiënt is noodzakelijk. Het paramedisch centrum Thermae 2000 zal hier zorg voor dragen dat afgesproken afstand kan worden gerealiseerd.
 • Behandeltafel/oefenzaal
  Onze fysiotherapeuten zorgen ervoor dat er na iedere behandeling op de behandeltafel, deze volledig wordt ontsmet met desinfectiemiddel. Ditzelfde geldt voor alle apparatuur in de oefenzaal, ook deze worden ontsmet na gebruik met desinfectiemiddel.
 • Oefenbad (indien wellnessresort Thermae 2000 weer opent en het oefenbad weer in gebruik genomen wordt)
  Het COVID-19 virus is niet bestand tegen chloor. Voor behandeling in het oefenbad geldt echter wel dezelfde regel met betrekking tot het houden van een minimale afstand van 1,5 meter. 

Voor patiënten die een COVID-19 infectie hebben doorgemaakt geldt dat er geen specifieke maatregelen noodzakelijk zijn, indien:

 • De patiënt minimaal 3 dagen geen koorts heeft gehad en geen respiratoire symptomen heeft.
 • De besmetting meer dan 14 dagen geleden heeft plaatsgevonden.

De gebruikelijke, bovengenoemde maatregelen met betrekking tot hygiëne en afstand houden blijven ook bij deze patiënten van toepassing.

Wanneer onze adviseurs en microbiologen met nieuwe maatregelen komen, passen wij deze direct toe binnen ons paramedisch centrum en werken wij bovenstaande maatregelen bij.

Voor vragen of advies, kunt u altijd contact opnemen met onze therapeuten.