Osteopathie

Osteopathie bij Paramedisch Centrum Thermae 2000

Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Door invloeden van zowel binnenuit als buitenaf, kan het evenwicht verstoord raken. Vaak is het lichaam in staat zichzelf te herstellen. Soms is de verstoring zo sterk, of houdt deze zo lang aan, dat het lichaam niet meer in staat is om helemaal te herstellen. Dat kan bijvoorbeeld komen door overbelasting, blessures, een val, een ongeluk, een operatie of na langdurige stress. Als gevolg hiervan treed een verminderde beweeglijkheid van weefsels op, waardoor klachten kunnen ontstaan.

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat spoort de bewegingsbeperkingen in het menselijk lichaam op. Dit doet hij aan de hand van onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, de inwendige organen met ophangsysteem en het zenuwstelsel. De behandeling bestaat uit het manueel herstellen van de beweeglijkheid van deze structuren, via directe mobilisaties (manipulaties) of indirecte technieken (lichte mobilisaties). De osteopaat hersteld hiermee het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam. Naast het corrigeren van bewegingsbeperkingen wordt er ook geleerd hoe recidief van klachten voorkomen kan worden. Door de beweeglijkheid te bevorderen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De behandeling bestaat uit het manueel herstellen van de beweeglijkheid van deze structuren, via directe mobilisaties (manipulaties) of indirecte technieken (lichte mobilisaties). De osteopaat hersteld hiermee het zelfcorrigerend vermogen van het lichaam. Naast het corrigeren van bewegingsbeperkingen wordt er ook geleerd hoe recidief van klachten voorkomen kan worden. Door de beweeglijkheid te bevorderen wordt het lichaam in staat gesteld zichzelf te genezen en weer gezond en klachtenvrij te functioneren.