Gymfit & Aquafit

Fitness bovenop de Cauberg 

Gymfit is een vorm van fitness onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Lessen gymfit worden gegeven in kleine groepjes en zijn erop gericht je lichaam op een veilige manier in goede conditie te brengen en te houden. Aansluitend aan een les is het toegestaan 2 uur gebruik te maken van de wellnessfaciliteiten om de ideale combinatie van inspanning en ontspanning te bereiken. Even heerlijk zwemmen in de thermale baden is goed voor spieren en gewrichten, net als het saunagebruik. 

Waarom gymfit bij Thermae 2000? 

Een les gymfit duurt 45 minuten en wordt gegeven in kleine groepen in de fitness ruimte van Thermae 2000 (gelegen bij de fysiotherapie). Voordat je start met de lessen, krijg je een korte intake bij de fysiotherapeut. Tijdens deze intake wordt je conditie, belastbaarheid en eventuele klachten / beperkingen in kaart gebracht. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een passend en persoonlijk schema voor je samen, gericht op jouw doelstellingen. 

Hoe ziet een les gymfit eruit?

De les duurt 45 minuten en bestaat uit een warming-up, individueel oefenprogramma en een cooling down. Door juist en regelmatig te trainen, kun je jouw doelen bereiken. Enerzijds doe je cardiotraining voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatie en snelheid. Anderzijds doe je krachttraining om je spieren te versterken. Je traint met of zonder gewichten: armen, benen en rompspieren. 

Positieve effecten gymfit

 • Bevordert je conditie
 • Verlaagt risico op hart- en vaatklachten
 • Verlaagt kans op Diabetes type 2
 • Verlaagt de kans op osteoporose
 • Verlaagt kans op depressie, door te trainen ontlaad je stress en voel je je beter
 • Verkleint kans op blessures
 • Speelt een belangrijke rol bij gewichtscontrole of afvallen 

Daarnaast bevorderen sterke spieren een goede houding en zorgen sterke rompspieren voor een verminderde kans op rugklachten.

Nieuw: 13-wekenabonnement groepslessen voor gym- en Aqua-fitness

Alle Fitness & Aqua Fitness abonnementen worden samengevoegd in één abonnementsvorm die per kwartaal te koop is. Dit werkt als volgt:

 • Aan de receptie van Thermae 2000, koopt u een 13-wekenabonnement voor groepslessen
 • Dit abonnement is 13 weken lang één keer per week te gebruiken voor een groepsles (gymfit, Aquafitness etc.)
 • Het abonnement start op het moment van aankoop en verloopt automatisch
 • De groep waarin u bent ingedeeld, houdt gedurende de periode van het abonnement een vaste plek voor u gereserveerd
 • Inclusief de duur van de les, heeft u in totaal 3 uur toegang tot Thermae 2000. Langer gebruik maken van de faciliteiten? Dat kan tegen een meerprijs van €15,- bij uitcheck.

Tijden

Dag Tijd  les
Dinsdag 18:30 - 19:10  Gymfit
  19:25 - 20:05 Aquafit
  20:20 - 21:00  Aquafit
Woensdag  09:10 - 09:50  Aquafit 
  18:30 - 19:10  Aquafit 
  19:25 - 20:05 Aquafit
  20:20 - 21:00  Aquafit
Zaterdag 09:05 - 09:45  Aquafit
  10:00 - 10:40  Aquafit
  10:55 - 11:35  Gymfit

Tarieven 

Het tarief voor het nieuwe abonnement is €185,- en dient in één keer aan de receptie voldaan te worden (contant/pin). Per les bedraagt dit €14,25 (inclusief 3 uur toegang tot  Thermae 2000). 

Reserveren

Wanneer u in een groep bent ingedeeld, dient u wekelijks te reserveren om toegang te krijgen via het draaikruis (voor lessen in het water of toegang na een les in de sportruimte). In de reservering geeft u aan hoelang u wenst te blijven (incl. gebruik van de faciliteiten). Dat gaat als volgt: 

 • Ga naar www.thermae.nl/fysio-reserveren
 • Geef aan hoelaat u binnenkomt (start tijd van de les) maar ook hoelaat u weer wenst te vertrekken - u ziet direct of het gewenste bezoek beschikbaar is
 • Wanneer u bij Thermae 2000 aankomt, meldt u zichzelf aan de receptie met uw naam. Er staat dan een reservering voor u klaar.
 • Belangrijk is om tijdens het juiste tijdsvak in- en uit te checken. Dus: start uw groepsles om 10.00 uur? Dan arriveert u tussen 09.00 en 10.00 uur. 

 Bent u nog geen lid van een groep of wilt u starten met de lessen? Mail dan naar fysio@thermae.nl

Annuleren van reservering

Wanneer u gereserveerd heeft voor het gebruik van de faciliteiten, houden we een plekje voor u vast. Wenst u toch te annuleren? Dan kan dat tot 24 uur van tevoren telefonisch via 043 - 609 2089. 

Toegang tot wellnessfaciliteiten Thermae 2000

Aansluitend aan uw les heeft u toegang tot de wellnessfaciliteiten. Vanwege het beperkte maximum aantal gasten dat we mogen toelaten bij Thermae 2000, is het gebruik van de faciliteiten ook voor u als abonnementhouder op basis van beschikbaarheid. Plan uw deelname aan de groepsles daarom zo tijdig mogelijk (uiterlijk één week van tevoren) in om teleurstelling te voorkomen. De toegang van 3 uur start op het moment van inchecken. Uiteraard mag u langer verblijven, de meerprijs is dan €15,- per persoon voor een hele dag.