Ergotherapie

Ergotherapie bij Paramedisch Centrum Thermae 2000

De ergotherapeut geeft advies, training in alle situaties die betrekking hebben op betekenisvolle dagelijkse activiteiten zoals aankleden, eten, werk, huishouden etc. Samen met de cliënt zoekt de ergotherapeut naar een oplossing zodat de cliënt zijn of haar activiteit (zelf) kan uitvoeren. Uiteindelijk is het de cliënt die de regie over zijn of haar leven (waar mogelijk) weer in handen neemt, met ondersteuning en begeleiding van de ergotherapeut.

Ergotherapie is zorg op maat

Ergotherapie is zorg op maat; zorg die afgestemd wordt op de wensen van de cliënt. De ergotherapeut gaat eerst in gesprek met de cliënt over wat voor de cliënt echt belangrijk is. Daarna doet de ergotherapeut een observatie van de dagelijkse activiteiten om zo na te gaan wat de beperkingen en mogelijkheden zijn.

Wanneer dat nodig is, werkt de ergotherapeut samen met andere zorgverleners zoals de huisarts, fysiotherapeut, oefentherapeut, logopedist of diëtist. Ook kan de (wijk)verpleegkundige of bijvoorbeeld de gemeente worden betrokken bij de hulpvraag.

Werkplekonderzoek

 

Werk is een groot onderdeel van ons leven, waarbij de werkplek erg belangrijk is. Hoe zit dat met uw werkplek? Hoe voorkomt u dat u lichamelijke en psychische klachten krijgt? Wat kan u zelf doen om de werkplek zo prettig en gezond mogelijk te maken en te houden? En wat kan de werkgever doen? Zijn er mogelijkheden voor vergoeding?

Dit is een van de vele onderwerpen waarmee een ergotherapeut u kan helpen. Bent u geïnteresseerd in een werkplekonderzoek of heeft u andere vragen? Neem contact op.