Thermae 2000 Logo

Let op, uw internetbrowser is verouderd

Onze website heeft gedetecteerd dat u gebruik maakt van een verouderde internetbrowser. Voor de beste gebruikerservaring en makkelijk & snel online boeken, raden we u aan uw browser te updaten. 

Via de knop 'update mijn browser' gaat u naar een externe website waar u de laatste versie van uw browser kunt updaten. 

Website alsnog bekijken Update mijn browser
Menu

Maastricht

Verken de omgeving van Thermae 2000

Het topje van de beroemde Cauberg in het pittoreske dorpje Valkenburg a/d Geul, maar ook kortbij Maastricht

Ook buiten het kuuroord is het volop genieten. De prachtige omgeving geeft u het gevoel even in Zuid-Frankrijk te zijn. Zo combineert u wellness ideaal met een fijne wandeling, fietstocht of dagtrip naar Maastricht.

Wat te doen in Maastricht

Maastricht is van alle markten thuis, van een dagje shoppen tot een dagje cultuursnuiven. De stad staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden zijn het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas. Met het Limburgse bourgondische karakter is Maastricht zeer geschikt voor een gezellig etentje in de avond. In het centrum vindt u het gezellige Vrijthof met vele cafés en restaurants voor een avondje uit.

Het Vrijthof

Het Vrijthof is het grootste en bekendste plein van het centrum van Maastricht. Aan het Vrijthof liggen 38 rijksmonumenten, het plein staat in de top 10 van de monument rijkste straten of pleinen in Maastricht. Naast de vele culturele bezienswaardigheden beschikt het Vrijthof over verschillende horecagelegenheden voor een hapje en drankje.

Bonnefantenmuseum

In het zuiden van het centrum van Maastricht ligt het Bonnefantenmuseum, dit is een museum voor beeldende kunst. De tentoonstellingen in het museum wisselen regelmatig af. Naast de tijdelijke tentoonstellingen is er een vaste collectie die de periode 1200 – 1700 afbakend. Sinds kort is er een vaste collectie toegevoegd over de hedendaagse kunst.

Het Jekerkwartier

In het historische centrum van Maastricht ligt de wijk het Jekerkwartier. Het Jekerkwartier telt een groot aantal kloosters, historische kerken en delen van de eerste en tweede middeleeuwse stadsmuur. De wijk heeft zijn naam te danken aan het riviertje De Jeker dat door de wijk stroomt en uitmondt in de Maas.

Dagtripje maastricht, shoppen & het Vrijthof

Wie sjoen is os Mestreech

Maastricht

Vanuit Valkenburg rijdt u in 10 autominuten naar de Limburgse hoofdstad Maastricht (Mestreech). Maastricht is één van de drie steden die zich de “oudste stad van Nederland” mag noemen. De stad is namelijk al twintig eeuwen continu bewoond geweest. 

Ga naar evenementen in Maastricht

Reserveer

Bestel als geschenk
Reserveren Boek nu
x

Vragen of feedback over het reserveren op onze nieuwe site? Mail naar info@thermae.nl, wij helpen graag verder.

Hulp nodig?

Sitemap