Massages

Hotstone massage

De hotstone massage is een lichaamsbehandeling, waarbij een ontspanningsmassage is gecombineerd met warme basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De warmte van de stenen dringt hierbij diep door in de spieren, waardoor uw spieren ontspannen en uw chakra's in evenwicht worden gebracht.

Een hotstone massage is een massage die bestaat uit de volgende handelingen:

  • Eerst worden op uw lichaam, op diversen plekken, voorzichtig de stenen geplaatst, waarna deze goed worden afgedekt.
  • Vervolgens wordt op een andere plaats, nadat dit deel is ingesmeerd met olie, gemasseerd met de stenen.
  • Hierna wordt met de handen gemasseerd: het grote voordeel is dat de spieren nu lekker warm zijn door de stenen en daardoor kan beter en dieper gemasseerd worden.

U kunt kiezen uit een massage van 45 of 75 minuten.

Een stukje geschiedenis

Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde lavastenen werden gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in nek en rug, en helpt bij ontspannen. De hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. Tevens zijn de stenen licht, zacht (zo voelen ze aan) en heerlijk warm.

Ze hebben vervolgens eeuwenlang in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

Online €5,- korting

Wanneer u online een behandeling toevoegt aan uw reservering bespaart u €5,- per behandeling. Dit kan door in de reservering een behandeling toe te voegen, of achteraf in uw persoonlijke account te kiezen uit één van de gezichts- of lichaamsbehandelingen.

Neem contact met ons op via het contactformulier voor vragen, opmerkingen en suggesties. Wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord.