Massages

Ayurvedische massage

Let op! De ayurvedische massage is alleen te boeken i.c.m. een dagentree, tevens adviseren wij tijdens de ayurvedische massage geen badkleding te dragen. De speciale kruidenolie kan vlekken veroorzaken op uw badkleding, welke niet meer te verwijderen zijn. Vanzelfsprekend, wanneer u dit prettiger vind, kunt u uw badkleding ook aanhouden, echter kunnen wij dan niet garanderen dat uw badkleding vlekvrij blijft.

De Ayurvedische massage is van oorsprong een onderdeel van preventieve geneeskunde en ondersteunt in de genezing van verschillende klachten. Deze massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage, waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf à zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus).

Ayurveda is opgebouwd uit de zogenoemde 'dosha's: Vata, Pitta en Kapha.
Vatta staat voor verandering, Pitta voor stofwisseling en Kapha voor structuur. De vijf elementen: ether, lucht, water, vuur en aarde spelen hierin een belangrijke rol. 

Binnen de ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie dosha’s Vata (ether lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water aarde) in balans zijn. Hierbij is het van belang dat de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig is en de weefsels normaal functioneren.

De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden hierbij gestimuleerd.

Ayurvedische massage

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn
  • De Ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest

Deze massage duurt 50 minuten.

Online €5,- korting

Wanneer u online een behandeling toevoegt aan uw reservering bespaart u €5,- per behandeling. Dit kan door in de reservering een behandeling toe te voegen, of achteraf in uw persoonlijke account te kiezen uit één van de gezichts- of lichaamsbehandelingen.

Neem contact met ons op via het contactformulier voor vragen, opmerkingen en suggesties. Wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord.