Thermae 2000 werd in 1989 opgericht als kuuroord met de basisfilosofie 'mens sana in corpore sano', een gezonde geest in een gezond lichaam. Hedendaags is het nog steeds mogelijk om te komen kuren in het heilzame water dat vanuit de Cauberg omhoog wordt gepompt. Kuren heeft een positief effect op de lichamelijke conditie maar tevens ook op uw mentale gesteldheid. De combinatie van ontspanning en therapieën in warm, thermaal water heeft een helende werking op lichaam en geest. Ook zorgt het voor een versterking van het immuunsysteem.

Thermaal water uit eigen bron
Het thermale water in onze binnen- en buitenbaden wordt vanuit onze eigen bron op 381 meter diepte omhoog gepompt en is circa 40.000 jaar afgesloten geweest van de meteorologische kringloop. Zover bekend is dit het enige stromende water ter wereld dat geen cesium radioactiviteit bevat. Het strenge Duitse keurpredikaat vermeldt niet voor niets Ursprünglich rein – een cum laude voor water.

Fysiotherapie bij Thermae 2000
Thermae 2000 werd in 1989 door twee fysiotherapeuten opgericht als kuuroord met de basisfilosofie 'mens sana in corpore sano', een gezonde geest in een gezond lichaam. Tot op heden wordt er nog fysiotherapie gegeven, zowel in het thermale water als in de behandelkamers van ons Paramedisch Centrum. Voor eventuele vergoeding, informeer bij uw zorgverzekeraar.
Kies uw gewenste datum

  • Badkledingdag
  • Mixdag
  • Naaktdag
  • Badkledingweekend (vrijdagavond v.a. 17.00 uur)