Omgeving

Valkenburg

Ook buiten het kuuroord is het volop genieten. De prachtige omgeving geeft u het gevoel even in Zuid-Frankrijk te zijn. Zo combineert u een dagje wellness ideaal met een fijne wandeling, fietstocht of dagtrip naar een van de steden in de buurt.

Bezienswaardigheden in Valkenburg aan de Geul
Zuid-Limburg staat bekend om zijn bourgondische gastvrijheid en dat merkt u direct bij een bezoekje aan Valkenburg. Valkenburg heeft erg veel te bieden, u kunt hier o.a. terecht voor cultuur, kunst, winkelen, natuur, culinair en ontspanning. Te veel voor één dag? Blijf een nachtje overnachten en ontdek nog meer van dit prachtige Limburgse stadje. 

Kasteel Valkenburg
De ruïne van Kasteel Valkenburg is één van de weinige hoogteburchten van Nederland. Enkele delen van het kasteel zijn gebruikt voor het herbouwen van gedeeltes in Valkenburg. Het kasteel is het gehele jaar te bezoeken.

Fluweelengrot
De fluweelengrot is een mergelgrot die ontstaan is door de bouw van het Kasteel van Valkenburg en andere objecten in Valkenburg. Een gedeelte van de gangen en tunnels zijn dagelijks te bezoeken. In de grotten is tijdens kerst ook Kerstmarkt Valkenburg te vinden.

Wilhelminatoren
De Wilhelminatoren is een uitzichttoren, bij een bezoek heeft u een mooi panorama van het Limburgse landschap. De toren is bereikbaar met een kabelbaan of via een voetpad. De Wilhelminatoren biedt tevens de mogelijkheid om iets te eten of te drinken bij het café-restaurant.

Combineer een weekend Valkenburg met ontspanning bij Thermae 2000
Heeft Valkenburg uw aandacht getrokken en wilt u langer genieten van al het moois dat Valkenburg te bieden heeft? Plan een weekendje weg naar Valkenburg met overnachting in ons prachtige 4-sterren hotel. Combineer cultuur en ontspanning, door een dagje Valkenburg te bezoeken en de andere dag te genieten van alle wellnessfaciliteiten.