Shopping Cart Pixel
Menu

Bezienswaardigheden Maastricht

Verken de omgeving van Thermae 2000

Het topje van de beroemde Cauberg in het pittoreske dorpje Valkenburg a/d Geul, maar ook kortbij Maastricht

Ook buiten het kuuroord is het volop genieten. De prachtige omgeving geeft u het gevoel even in Zuid-Frankrijk te zijn. Zo combineert u wellness ideaal met een fijne fietstocht, dagtrip of stadswandeling naar Maastricht. De bezienswaardigheden in Maastricht zijn tijdens uw weekendje wellness zeker de moeite waard.

Wat te doen in Maastricht

Maastricht is van alle markten thuis, van een dagje shoppen tot een dagje cultuursnuiven. De stad staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden zijn het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas. Met het Limburgse bourgondische karakter is Maastricht zeer geschikt voor een gezellig etentje in de avond. In het centrum vindt u het gezellige Vrijthof met vele cafés en restaurants voor een avondje uit.

Het Vrijthof

Het Vrijthof is het grootste en bekendste plein van het centrum van Maastricht. Aan het Vrijthof liggen 38 rijksmonumenten, het plein staat in de top 10 van de monument rijkste straten of pleinen in Maastricht. Naast de vele culturele bezienswaardigheden beschikt het Vrijthof over verschillende horecagelegenheden voor een hapje en drankje.

Bonnefantenmuseum

In het zuiden van het centrum van Maastricht ligt het Bonnefantenmuseum, dit is een museum voor beeldende kunst. De tentoonstellingen in het museum wisselen regelmatig af. Naast de tijdelijke tentoonstellingen is er een vaste collectie die de periode 1200 – 1700 afbakend. Sinds kort is er een vaste collectie toegevoegd over de hedendaagse kunst.

Het Jekerkwartier

In het historische centrum van Maastricht ligt de wijk het Jekerkwartier. Het Jekerkwartier telt een groot aantal kloosters, historische kerken en delen van de eerste en tweede middeleeuwse stadsmuur. De wijk heeft zijn naam te danken aan het riviertje De Jeker dat door de wijk stroomt en uitmondt in de Maas.

Dagtripje maastricht, shoppen & het Vrijthof

Wie sjoen is os Mestreech

Maastricht

Vanuit Valkenburg rijdt u in 10 autominuten naar de Limburgse hoofdstad Maastricht (Mestreech). Maastricht is één van de drie steden die zich de “oudste stad van Nederland” mag noemen. De stad is namelijk al twintig eeuwen continu bewoond geweest. 

Ga naar evenementen in Maastricht

Reserveer

Bestel als geschenk

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Boek nu
Meer