Omgeving

Maastricht

Ook buiten het kuuroord is het volop genieten. De prachtige omgeving geeft u het gevoel even in Zuid-Frankrijk te zijn. Zo combineert u wellness ideaal met een fijne fietstocht, dagtrip of stadswandeling naar Maastricht. De bezienswaardigheden in Maastricht zijn tijdens uw weekendje wellness zeker de moeite waard.

Wat te doen in Maastricht
Maastricht is van alle markten thuis, van een dagje shoppen tot een dagje cultuursnuiven. De stad staat bekend om de vele bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden zijn het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, de parken, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas. Met het Limburgse bourgondische karakter is Maastricht zeer geschikt voor een gezellig etentje in de avond. In het centrum vindt u het gezellige Vrijthof met vele cafés en restaurants voor een avondje uit.

Het Vrijthof
Het Vrijthof is het grootste en bekendste plein van het centrum van Maastricht. Aan het Vrijthof liggen 38 rijksmonumenten, het plein staat in de top 10 van de monument rijkste straten of pleinen in Maastricht. Naast de vele culturele bezienswaardigheden beschikt het Vrijthof over verschillende horecagelegenheden voor een hapje en drankje.

Bonnefantenmuseum
In het zuiden van het centrum van Maastricht ligt het Bonnefantenmuseum, dit is een museum voor beeldende kunst. De tentoonstellingen in het museum wisselen regelmatig af. Naast de tijdelijke tentoonstellingen is er een vaste collectie die de periode 1200 – 1700 afbakend. Sinds kort is er een vaste collectie toegevoegd over de hedendaagse kunst.

Het Jekerkwartier
In het historische centrum van Maastricht ligt de wijk het Jekerkwartier. Het Jekerkwartier telt een groot aantal kloosters, historische kerken en delen van de eerste en tweede middeleeuwse stadsmuur. De wijk heeft zijn naam te danken aan het riviertje De Jeker dat door de wijk stroomt en uitmondt in de Maas.