Omgeving

Cauberg

Ook buiten het kuuroord is het volop genieten. De prachtige omgeving geeft u het gevoel even in Zuid-Frankrijk te zijn. Zo combineert u uw weekendje wellness ideaal met een fijne wandeling, fietstocht of dagtrip naar een van de steden. Daarnaast kunt u genieten van de activiteiten in Valkenburg.

Activiteiten Valkenburg, op de Cauberg
Thermae 2000 ligt boven op de Cauberg verscholen tussen de natuur met een prachtig uitzicht. De bekendste berg van Nederland, de Cauberg staat bekend doordat hij meerdere malen onderdeel is geweest van het WK wielrennen. Naast het WK hebben er vele belangrijke wielerwedstrijden plaatsgevonden op de Cauberg, zoals o.a. de Amstel Gold Race.

De Cauberg is een onmisbaar onderdeel van Thermae 2000. In 1989 zijn er drie bronnen aangeboord in de Cauberg voor thermaal water. Alle baden in het wellness resort zijn voorzien van dit thermale water.

Wielrennen op de Cauberg
Nog steeds is de Cauberg een hotspot waar vele wielrenners de klim naar boven trotseren. Recreatief of in wedstrijdverband, er zijn er altijd wel een paar te vinden. De belangrijkste wielerevenementen zijn te vinden in onze evenementenkalender {link naar evenementen}.