Menu

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op het behandelen van vochtophopingen (zichtbaar en onzichtbaar) onder meer als gevolg van een operatie, kneuzingen, stress, ziekte of bestraling en chemotherapie bij kanker.

Hoe werkt Manuele Lymfe Drainage Vodder (MLDV)?

Bij MLDV wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen. De behandeling vindt plaats bij een aangename temperatuur en in een uiterst ontspannen sfeer. De duur is afhankelijk van de klacht, daarnaast zal de behandeling vrijwel pijnloos zijn. De behandeling begint, indien nodig, met een uitgebreid gesprek waarin o.a. duidelijk zal worden hoe het lichaam functioneert. De massage begint bij de lymfeklieren in de hals gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfeklieren in de buikstreek, oksels, liezen en/of het gelaat. Heeft u klachten buiten deze lymfekliergebieden dan zal daar een specifieke behandeling op volgen.

Wat is te behandelen d.m.v. MLDV?

Het stimuleert de vochtdoorstroming en heft een eventuele stagnatie op, verhoogt de weerstand, verlaagt stress en optimaliseert het hormonale stelsel. Daarnaast is het toepasbaar bij zeer veel klachten, al dan niet in combinatie met andere therapievormen. Zo behandelen wij o.a. mensen met:

  • Zwellingen na een ongeval of na een operatie
  • Bloeduitstortingen
  • Reuma (ontstekingen)
  • Slijtage
  • Migraine
  • Verlammingen

Vergoeding zorgverzekering

U moet aanvullend verzekerd zijn voor fysiotherapie. Mocht u een vergoeding van de verzekering willen ontvangen, dan dient u via een verwijzing van een specialist (o.a. huisarts, dermatoloog, oncoloog) bij onze fysiotherapie binnen te komen.

Contact

Afdeling fysiotherapie
Tel. 043-6092089
Email fysio@thermae.nl

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Meer