Informatie rondom Coronavirus

[update 30 juni 2020 | 19.00 uur]

Thermae 2000 is geopend!
3 nieuwe sauna's en ligweide in saunagebied


Thermae 2000 is één van de grootste wellness centra in Nederland met maar liefst 64.000 m² wellness oppervlakte. De baden zijn gevuld met thermaal water uit eigen bronnen op een diepte van 381 meter in de Cauberg. Thermae 2000 is in haar hoedanigheid aangesloten bij de VNSWB (Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness Bedrijven) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland).

1 juli: opening sauna's 
Heerlijk genieten van een ontspannen dagje sauna; vanaf 1 juli kan het weer! En wist jij dat een bezoek aan de sauna ( juíst nu) enorm veilig is en vele gezondheidsvoordelen met zich mee brengt?

De sauna- en wellnessbranche is door de coronacrisis hard geraakt; als eerste gesloten, als laatste weer open. De reden dat dit zo lang geduurd heeft, is omdat er in Nederland weinig kennis is van de positieve invloed van sauna en wellness op de gezondheid. Gelukkig is ook de overheid inmiddels overtuigd van de gezondheidsvoordelen van een saunabezoek. Tijd om deze kennis ook met jou te delen!

5 redenen om regelmatig naar de sauna te gaan:

 1. VERSTERKT HET IMMUUNSYSTEEM
  Wanneer je regelmatig de sauna bezoekt, zul je merken dat jouw lichaam beter kan omgaan met temperatuurswisselingen. Bij intensief saunagebruik train je het immuunsysteem. Zo blijf je fitter en ben je minder vatbaar voor ziektes en (griep) virussen.
 2. VEILIGE PLEK OM TE ZIJN
  Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 80 graden vindt er zelfs thermische desinfectie plaats en is het virus binnen een minuut gedood. De sauna is dus inderdaad één van de veiligste plekken om te zijn!
 3. GOED TEGEN STRESS
  Deze onzekere tijd brengt veel stress met zich mee. Stress is ongezond voor het lichaam en maakt je vatbaarder voor ziekte. Een dagje sauna zorgt ervoor dat je weer ontspannen en relaxed naar huis gaat en je het gevoel hebt een week op vakantie te zijn geweest!
 4. REINIGEND EFFECT
  Eén van de bekendste voordelen van een regelmatig saunabezoek is dat je je lichaam helpt ‘detoxen’, ook wel ontgiften of reinigen genoemd. Doordat je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Je lichaam wordt als het ware ‘schoongespoeld’.
 5. GELUKSGEVOEL
  Naast alle positieve effecten op je lichaam, is het wetenschappelijk aangetoond dat de lichaamseigen stof ‘Serotonine’ toeneemt in het bloed tijdens een dagje sauna. Serotonine is een stof die zorgt dat je je vrolijk én relax voelt. Een gelukshormoon dat ervoor zorgt dat jij je dus nóg meer ontspannen gaat voelen.

Hygiëne regels Thermae 2000

RESERVEER NU

Ontspan op de Cauberg

met onze speciale arrangementen

After Work Dinner Special

vanaf 44,95p.p.
Meer informatie

Spa & Relax arrangement

vanaf 59,50p.p.
Meer informatie

After Work Wellness Special

vanaf 49,95p.p.
Meer informatie

Hierboven zijn enkele actuele arrangementen uitgelicht.
Bekijk ook eens ons complete overzicht met alle verschillende arrangementen.

Alle arrangementen