Thermae 2000 Logo

Let op, uw internetbrowser is verouderd

Onze website heeft gedetecteerd dat u gebruik maakt van een verouderde internetbrowser. Voor de beste gebruikerservaring en makkelijk & snel online boeken, raden we u aan uw browser te updaten. 

Via de knop 'update mijn browser' gaat u naar een externe website waar u de laatste versie van uw browser kunt updaten. 

Website alsnog bekijken Update mijn browser
Menu

Buitensauna

Traditionele opbouw van buitensauna's

De opbouw van de buitensauna is op traditionele wijze toegepast. De sauna is opgedeeld in twee aparte sauna's, beide hebben een temperatuur van 90 graden. De buitensauna’s verschillen wezenlijk van de binnen sauna’s. De omstandigheden in de sauna cabine is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij een hoge luchtvochtigheid zal de luchtvochtigheid in de cabine zich aanpassen en dus ook hoger zijn. Hierdoor zal de ambiance en sfeer in de sauna van dag tot dag verschillen.

Opgietingen in de buitensauna

Deze sauna’s worden ook dagelijks gebruikt om opgietrituelen te geven. Een Löyly(Fins), vrij vertaald een opgieting, is eigenlijk het opgieten van water. Men geeft een scheut water op de Periodiet stenen, dit water verdampt vervolgens en wordt als kleine waterdeeltjes in de lucht opgenomen. De luchtvochtigheid in de sauna stijgt daardoor en de saunatemperatuur wordt als warmer en intenser ervaren. De medewerker ( saunameester)  gebruikt vervolgens diverse technieken om deze lucht in bewegingen te brengen. Wij adviseren u om altijd te luisteren naar uw eigen lichaam. Heeft u vragen omtrent uw eigen persoonlijke saunagang, kunt u altijd terecht bij een van onze medewerkers. Door de opgevoerde luchtvochtigheid en de intensieve opwarming van de huid gaat het lichaam meer zweten en wordt de doorbloeding van de huid geoptimaliseerd. Voelt het voor u té warm? Geen probleem, u kunt ten allen tijde de sauna tussentijds verlaten.

Opgietingen in Thermae’s buitensauna; een sensationele belevenis voor lichaam en geest!

Boek direct uw dagentree

Reserveren Boek nu
x

Vragen of feedback over het reserveren op onze nieuwe site? Mail naar info@thermae.nl, wij helpen graag verder.

Hulp nodig?

Sitemap