Zonnestralen voor meer energie! Wist jij deze feitjes over zonnestralen al?

20 maart 2019

De start van de lente betekent dat het Limburgse Heuvelland weer groen gaat kleuren, waardoor je weer heerlijk kunt genieten van de zon in onze thermale buitenbaden en het terras.

De lente- en zomerzon laat ons beter voelen. In de lente en zomer voelen wij ons beter door de zonnestralen die ons van de nodige vitamine D voorzien. 

UV straling zorgt voor een gezonde mind

Door regelmatig te genieten van zonnestralen vangt je lichaam uv-straling op. Uv-stralen zorgen voor de bevordering van de aanmaak van vitamine D en het ‘gelukshormoon’ serotonine en beide hebben een positief effect op je humeur, dit betekent ook minder kans op depressie. Doordat je in de winter minder van deze uv-straling en opvangt en je lichaam dus minder vitamine D en serotonine aanmaakt, hebben mensen sneller last van een winterdip.

Wanneer de zon weer warmer begint te worden en wij meer van de zon genieten, maakt je lichaam weer meer van het geluk hormoon serotonine aan en ben je zo van deze winterdip af!

Fysieke effecten van meer zon

Genoeg zonlicht zorgt niet alleen voor een goed humeur, maar heeft ook positieve fysieke effecten.

 • Doordat je lichaam meer vitamine D aanmaakt, voel je je een stuk energieker en fitter, daarom onderneem je vaak ook meer dan in de winter. Dit draagt dan vaak weer bij aan een goede nachtrust.
   
 • De warmte van de zon is goed voor je spieren. Wanneer je last hebt van je spieren kan de warmte veel goed doen. Daarnaast zorgt de vitamine D voor een positief effect op de botten!
   
 • Regelmatig zonlicht draagt bij aan een gezonder immuunsysteem. Meestal wordt je daarom minder snel ziek in de zomer dan in de winter.
   
 • Daarnaast, wat mooi meegenomen is, je huid wordt dikker en ziet er hierdoor (en ook wel door het bruine kleurtje) een stuk gezonder uit!
   

Maar blijf natuurlijk niet te lang en te vaak in de felle zon, overmatige blootstelling aan zonnestralen is niet goed voor je huid. Blijf jezelf goed insmeren met zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen te felle zonnestralen!

Lentespecial

Ben jij al klaar voor de lente? Geef je lichaam een boost tijdens dagje wellness! Met de Lentespecial hebben jullie de hele dag toegang tot alle wellnessfaciliteiten én worden jullie in de watten gelegd tijdens de lavendel-zeezout bodyscrub van 50 minuten. Tijdens de scrub worden dode huidcellen verwijderd waardoor je huid weer gaat glanzen en zacht aanvoelt. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen en bloedcirculatie gestimuleerd. De lavendel zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Hierna is je lichaam helemaal klaar voor de lente! Langer ontspannen? Boek dan de Lentespecial met hotelovernachting. 

 


Terug