Wellness feitjes en fabels

14 december 2023 - Thermae 2000 redactie

Als tijdens een verjaardag of diner het onderwerp "wellness" op tafel komt, vliegen er een hoop ervaringen, aannames en weetjes de tafel over. Maar wat zijn nu feiten, en wat zijn toch echt fabels? We bevestigen en ontkrachten vandaag een aantal veelgehoorde feitjes en fabels.

 

Wellness is alleen maar lekker in de winter: fabel

Nee, je kunt het gehele jaar door genieten van de wellness. Ook in de zomer kennen de hete sauna's voordelen voor lichaam en geest. In de zomer geniet je tevens ook van onze prachtige ligweide, verkoelende drankjes en buitenbaden. Bovendien is ontspanning altijd een goed idee, welk seizoen het nu is. Maar we geven toe; nu in de winter, voelt zo'n hete sauna éxtra lekker.

 

Wellness draagt bij aan een betere nachtrust: feit

Een dag wellness draagt bij aan een ontspannen gevoel, en door met een ontspannen gevoel naar bed te gaan, slaap je beter. Bepaalde wellness ervaringen zoals warmwaterbaden (hydrojetbed) of massages, kunnen helpen bij het verlichten van chronische pijn, waardoor mensen met klachten comfortabeler kunnen slapen.

 

In de sauna moet je altijd ongekleed zijn: fabel

Nee, we kennen ook mixdagen en badkledingdagen. Enkel op ongeklede dagen en -weekenden wordt er geen badkleding gedragen. Op mixdagen wordt er in het zwemgedeelte wél badkleding gedragen, en is het saunalandschap ongekleed. Op badkledingdagen wordt er zowel in het sauna- als in het zwemgedeelte badkleding gedragen.

Raadpleeg de kalender voor de verdeling van onze badkledingdagen, naaktdagen, mixdagen en thema weekenden en maak een reservering op een dag van jouw voorkeur.

 

Van de sauna krijg je een hogere weerstand: feit

In de sauna wordt je lichaamstemperatuur kunstmatig verhoogd tot ‘koortsniveau’. Je lichaam reageert daarop door extra afweerstoffen aan te maken om zo ziekteverwekkers af te breken. Het resultaat: een hogere weerstand. Door de hogere lichaamstemperatuur zul je ook gaan zweten. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich van binnenuit reinigt van alle aanwezige afvalstoffen. Beter kan eigenlijk niet.

 

In de wellness draait het alleen maar om de sauna: fabel

Nee, zeker niet. Een dag wellness is meer dan alleen naar de sauna gaan. Tijdens een wellness dag draait het ook om afschakelen (zonder afleiding van je mobiele telefoon) en rusten (in onze rustruimtes). Je kunt ook de tijd nemen om een boek te lezen, te zwemmen of een uitgebreide massage of gezichtsbehandeling boeken. Tevens zijn er dagelijks diverse wellness belevenissen en wellness activiteiten waaraan je kunt deelnemen.

 

Toe aan een wellnessdag? Bekijk hier onze actuele arrangementen en maak een reservering.


Terug