Wat gebeurt er in Thermae 2000 tijdens de Corona-sluiting?

23 april 2020

Thermae 2000 zonder gasten, dat is in het 31-jarige bestaan nog nooit eerder voorgekomen. Al snel werd er geschakeld en van de nood een deugd gemaakt. Waar gasten normaliter hinder ondervinden van verbouwingen, kan de technische club nu meters maken zonder dat iemand er ‘last’ van heeft.

Parkeerplaats

Vlak voor de uitbraak was er al gestart met de aanleg van een nieuwe parkeerplaats bij het hotel. Deze is flink verruimd en de aanlooproute vanaf de parkeerplaats aan de overkant richting Thermae 2000 is tevens helemaal opnieuw geasfalteerd.

Alle baden en buitenhoutwerk in één keer

Bastiaan Klomp, algemeen directeur van Thermae 2000 laat weten: "Waar we in een normale situatie minimaal 3 weken nodig hebben om deel voor deel de baden leeg te laten lopen, te schuren en opnieuw te coaten, hebben we nu alle baden in één keer leeg. Dat scheelt want men kan lekker doorwerken, met behoud van de 1,5 meter afstand natuurlijk. Dat is niet zo moeilijk met in totaal 62.000 m² oppervlakte. Bijkomend voordeel van een zwemstraat zonder water: ook het houtwerk rondom de zwemstraat kon nu makkelijk opnieuw worden geschuurd en geverfd. Zodra we weer open gaan, kunnen de baden er weer minimaal een paar jaar tegenaan."

 

Sauna’s strippen en vernieuwen

Dat geldt ook voor de sauna’s die eigenlijk voor het najaar op de planning stonden. De opgietsauna’s buiten zijn volledig gestript en van nieuwe bekleding én besturing voorzien. Deze sauna’s werden nog door gas aangestuurd maar zijn nu volledig elektrisch, een stuk milieuvriendelijker en klaar voor de toekomst. Achter de ovens zie je een stukje Limburg terug in het mergel. Toen men de smaak eenmaal te pakken had, werd de volgende sauna direct gestript: de oude pyörä sauna. Een nieuwe ingang, een voorportaal, een nieuwe oven en volledig voorzien van nieuw hout herken je ook deze faciliteit dadelijk niet meer terug. Leuk weetje: hulp komt uit alle hoeken van de organisatie, degene die normaal opgietingen in deze sauna geven, helpen nu mee met slopen en opnieuw opbouwen.

Ligweide in terrassen klaar voor zomerseizoen

Waar dit voorjaar eigenlijk de opening van het nieuwe dakterras bovenop het splinternieuwe Infinitum op de agenda stond, is nu de gehele ligweide vernieuwd. Het zomerseizoen staat dadelijk garant voor heerlijk ontspannen op de terrasvormige ligweide op nieuwe bedjes, en met bediening vanuit de jaren ’50 foodcaravan met drankjes en bites.

Al met al, is Thermae 2000 klaar voor de heropening en worden op dit moment voorbereidingen getrokken om dit binnen de regels van de 1,5 meter samenleving te realiseren. Zoals de overheid aangeeft; terug naar normaal gaat nog even duren maar met de nodige aanpassingen moet er een mooie wellnesszomer te realiseren zijn.


Terug