Voorkom de herfst blues

30 september 2022

Merk je dat je last hebt van de overgang naar de regen, de dalende temperaturen en de kortere dagen? Grote kans dat je te maken hebt met herfst blues. We helpen je graag om de herfst blues te voorkomen, en juist te genieten van al het moois dat dit seizoen ons te bieden heeft! 

Tijdens de herfst blues is het erg lastig om op te staan. Het is nog donker buiten en in een warm bed blijven is aantrekkelijker dan het binnenlopen van een koude badkamer. Wil je graag beter in je vel zitten en vol energie opstaan? Probeer dan eens het volgende:

1. Ga de natuur in

Ga er even tussenuit, een frisse neus halen in de buitenlucht. Beleef de veranderde natuur van dichtbij! Genoeg buitenlucht en daglicht zijn altijd goed voor het lichaam, maar nog beter tijdens het herfst- en winterseizoen. In het mooie Limburgse heuvelland zijn diverse prachtige wandelingen te maken. Of bekijk de mooie herfstkleuren in de natuur terwijl je culinair dineert op grote hoogte, bij Restaurant Pure.

2. Creëer een goed slaap ritme

Heb je moeite met het creëren van een regelmatig slaapritme? Probeer dan eens ademhalingsoefeningen voor het slapen gaan, lees een boek en leg je telefoon weg. Yoga kan je helpen om beter te ontspannen. Wil je eens kennis maken met yoga? In samenwerking met Yogaplace bieden we een 5-weken yoga programma aan in één van de piramides van Thermae 2000.

3. Zorg voor genoeg ontspanning

Het is misschien verleidelijk om langer door te werken nu het buiten al zo snel donker wordt. Toch is het belangrijk om te blijven ontspannen. In de herfst is het extra lekker om te genieten van een hete sauna, verwarmde baden en een warm drankje. Reserveer daarom snel jouw volgende wellness bezoek.

4. Plan iets leuks om naar uit te kijken 

Het is altijd fijn om naar iets leuks toe te leven. Plan een gezellig etentje met vrienden, ga een stad verkennen in het weekend of zet een ontspannende hotelovernachting in je agenda. Met onze herfst specials ga jij gegarandeerd een voordelig én ontspannen uitje tegemoet.

En voor alle kerst liefhebbers; medio november start de kerstmarkt in Valkenburg. Dat is óók iets leuks om naar uit te kijken ;-) 

5. Blijf in beweging

Buiten sporten is nog altijd mogelijk, en tevens heel gezond. Maar mocht de kou trotseren jou niet liggen, dan zijn de groepslessen van Fysio Thermae misschien wel iets voor jou. Met groepslessen in het verwarmde water of in de oefenzaal, sport jij lekker binnen én mag je daarna ook nog gebruikmaken van alle spa- en wellness faciliteiten. Dát is pas een mooie balans tussen inspanning en ontspanning.

 


Terug