7x waarom zwemmen zo goed voor je is!

15 maart 2019

 1. Last van een energiedipje? Warm lekker op in de zwembaden. Met één keer per week zwemmen verhoog je je energieniveau al aanzienlijk!
   
 2. Zwemmen kan tevens zorgen voor vermindering van stress en een goed humeur. Lekker ontspannen om stress te verminderen is wellicht een van de belangrijkste doelen tijdens een bezoek aan de sauna. Zwemmen draagt hier dus zeker aan bij.
   
 3. Slaap jij ook altijd zo goed na een dagje wellness? Regelmatig een rondje in het water verbetert je slaappatroon. Doordat je met zwemmen alle spieren in je lichaam traint en je lichaam kracht nodig heeft voor de weerstand van het water voel je je sneller vermoeid. Hierdoor slaap je natuurlijk beter!
   
 4. 30 minuten rustig zwemmen zorgt al voor de verbranding van ongeveer 300 calorieën, dit is een stuk meer dan dat je verbrand met veel andere sporten op het land. Geniet gerust van een lekker hapje tijdens je saunadag, die calorieën zwem je er zo weer vanaf! 
   
 5. Regelmatig zwemmen is goed voor je hart. Uit onderzoek blijkt dat zwemmen de bloeddruk verlaagt en daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie, net als het gebruik van de sauna tijdens je wellnessdag. Een combinatie hiervan zorgt voor optimaal resultaat.
   
 6. Wanneer je zwemt, gebruik je alle spieren in je lichaam. Soms heb je na het sporten spierpijn op plekken waarvan je niet wist dat er spieren zaten. Het zou dus goed kunnen dat je hier last van hebt na het zwemmen. Perfect wanneer je meerdere spieren tegelijk wilt trainen! Tip: maak na het zwemmen gebruik van de infraroodsauna om je spieren weer helemaal te ontspannen.
   
 7. Omdat je het gevoel hebt gewichtloos te zijn in het water, vermindert dit de belasting op je gewrichten. Hierbij loop je tijdens het zwemmen minder risico om blessures te krijgen of om je gewrichten te beschadigen. Perfect om zorgeloos je lichaam te bewegen!
   

Zwemmen in het thermale water van Thermae 2000 maakt het nog nét iets meer bijzonder. Het thermale water komt uit diepe bronnen die al meer dan 40.000 jaar in de kalkrijke Limburgse bodem verscholen hebben gelegen en zit vol spoorelementen en mineralen. Dit zorgt voor een heilzame en ontspannen werking met effect op spieren en gewrichten.

Kom lekker ontspannen in de sauna’s en maak je saunadag compleet met een optimale zwembeleving bij Thermae 2000!


Terug