Thermae 2000 uitgeroepen tot het Vitaalste Bedrijf van Limburg

9 oktober 2018

 “Vorig jaar scoorden we al goed, maar we wilden het nog beter doen,” zegt Nicole Kaijser-Voncken, HR Manager van Thermae 2000. "Dus zijn we langsgegaan bij Enexis, het Vitaalste Bedrijf van Limburg 2017. Om te vragen: wat doen jullie nou allemaal? Want vitale medewerkers zijn gelukkige medewerkers, en dat zijn weer goede ambassadeurs van het bedrijf, ook naar onze gasten. Omdat een vitaal bedrijf niet alleen een kwestie is van gezond eten en bewegen, hebben we een partij in de arm genomen die met medewerkers in gesprek is gegaan: wat vind je prettig? Welke vitaliteitsdoelen zou je willen stellen en hoe bereik je die?

Het heeft dus ook te maken met werkgeluk. Bied je als werkgever opleidings- of doorgroeimogelijkheden. Is er bijvoorbeeld een introductieprogramma en een sociaal programma, waardoor je je collega’s en de bedrijfscultuur ook daadwerkelijk kunt leren kennen? We hebben er het afgelopen jaar keihard aan gewerkt en zijn dus erg blij met deze prijs, het voelt echt als een beloning voor hard werken", aldus Nicole Kaijser-Voncken.

Daar waar stressklachten en burn-outs steeds meer de overhand krijgen binnen organisaties, stijgende druk én werknemers die langer moeten werken is vitaliteit binnen organisaties belangrijker dan ooit. Natuurlijk op de eerste plaats voor de mensen zelf, maar daarnaast helpt het de organisatie ook naar 2 kanten, enerzijds doordat gelukkige medewerkers effectiever zijn en anderzijds doordat het ziekteverzuim lager is.

Om die reden is Thermae 2000 vorig jaar kartrekker geworden van Netwerk Vitaal Limburg, om bewustwording voor het belang van Vitale Medewerkers in Limburg te realiseren. Tegelijkertijd ging het bedrijf aan de slag met de eigen medewerkers i.s.m. partners uit het netwerk. Hoe? “De meerderheid van de medewerkers kregen een coachgesprek aangeboden. Waar nodig mochten zij kiezen voor een vervolgtraject, op kosten van Thermae 2000. Ook organiseerden we activiteiten waar collega’s van alle afdelingen aan deel kunnen nemen, bijvoorbeeld Yoga of Bootcamp, daarnaast zijn er wandelgroepen ontstaan in de pauze en een echt fietsteam. Ons doel is nu om nog meer mensen te laten aansluiten bij de sportieve programmering. Daarnaast is de bedrijfskantine aangepast met meer gezonde gerechten.

Een groot voordeel welke de medewerkers bij Thermae 2000 sowieso altijd hebben, is dat ze kosteloos gebruik mogen maken van alle faciliteiten. Rust en ontspanning is natuurlijk onze core-business en dat is nu juist waar het in deze maatschappij vaak aan ontbreekt” aldus Verhoef.

De stemperiode van het Vitaalste Bedrijf van Nederland is afgelopen. Op maandag 19 november wordt bekend gemaakt wie de titel wint! Duimt u mee?


Terug