Thermae 2000 opent Paramedisch Centrum op de Cauberg

14 augustus 2019

In 1989 werd Thermae 2000 geopend door 2 fysiotherapeuten met een vooruitziende visie, Mens Sana in Corpore Sano, een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze visie blijft na 30 jaar overeind, want Thermae 2000 breidt haar afdeling fysiotherapie uit. Vanaf deze zomer huist er een paramedisch centrum op de Cauberg, waar naast fysiotherapie diverse disciplines zoals maatschappelijk werk, GZ-psychologie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en osteopathie aanwezig zijn.

Bij uitstek is Thermae 2000 de locatie als kuuroord voor herstel, door het heilzame thermale water, waar fysiotherapeuten cliënten in kunnen behandelen. Dit heilzame water is geschikt voor diverse klachten en aandoeningen, door fysiotherapeuten wordt er al jarenlang succesvol hydrotherapie gegeven in het water. “Steeds meer gaat het om een totaalaanpak, om de hele mens. Deze holistische visie komt terug in ons paramedisch centrum, door de diverse disciplines kunnen patiënten met allerhande klachten bij ons terecht”, aldus Don Drummen (fysiotherapeut bij Thermae 2000). Thermae 2000 heeft nu een divers aanbod van 5-weken programma’s variërend van mensen die willen afvallen, een gezondere levensstijl willen, gezond zwanger willen zijn tot of willen leren ontspannen. Alle programma’s worden door een combinatie van de diverse disciplines gegeven.

Revalidatiearts

Naast de uitbreiding met diverse paramedische disciplines, is er in Thermae 2000 vanaf juni ook de revalidatiekliniek Revacare gevestigd, welke al vestigingen heeft in Amsterdam en Lelystad. Door de nauwe samenwerking vanuit hun locaties met omliggende ziekenhuizen, revalidatiecentra, verzekeringsartsen en bedrijfsartsen biedt Revacare toegankelijke en effectieve medisch-specialistische zorg, zonder lange wachttijden. Bastiaan Klomp: “Niet veel mensen zijn op de hoogte van deze medische divisie bij Thermae 2000. In de basis richten we ons natuurlijk op preventie en ontspanning. Maar onze gastgerichte aanpak, is ook voor patiënten prettig om te ervaren, letterlijk een warm bad.”


Terug