Thermae 2000 opent met 3 nieuwe sauna's

29 juni 2020 - Thermae 2000 redactie

Ontspanning en saunagebruik kan prima binnen maatregelen

Nadat vorige week het nieuws bekend werd gemaakt dat alle sauna’s in Nederland officieel weer mogen openen, werd er op de Cauberg natuurlijk gejuicht. Al sinds de deuren gesloten waren, werd er hard gewerkt aan nieuwe sauna’s. Waar eerder de panoramasauna geopend werd (toen nog geschat op 100 personen) in het splinternieuwe Infinitum, was de Valkenburgse organisatie al bezig met de renovatie van de opgietsauna’s buiten. Toen die klaar waren en opening nog niet in zicht was, werd er niet lang getwijfeld om ook de pyora sauna aan te pakken. 

Saunameesters? Saunabouwers!
Directeur Bastiaan Klomp vertelt: “een bijzondere situatie vraagt om bijzondere aanpak, daar waar normaal grote saunabouwers worden ingeschakeld, zijn we nu met eigen personeel aan de slag gegaan, uteraard onder begeleiding van onze technische dienst. Het is fantastisch om te zien hoe de saunameesters die normaal opgietingen geven nu de volledige sauna stripten en van de grond weer hebben opgebouwd.” Van de oude pyora sauna is weinig over, de ingang is verplaatst naar de andere kant, er is een voorportaal gecreëerd en binnen in de sauna zorgen zoutstenen voor een heilzame werking op de luchtwegen. 


Opgietsauna buiten nieuw

Verduurzaming
De opgietsauna’s buiten zijn niet alleen in looks gerenoveerd maar zijn ook een stuk duurzamer geworden. De gaskachels zijn vervangen door elektrische kachels, daar merk je als saunaganger niks van maar is een stuk beter voor het milieu. Achter de kachels zijn mergelwanden geplaatst, een knipoog naar de mergelgrotten. 

Opening 1 juli
De opening van 1 juli is natuurlijk nog onder strikte voorwaarden vanuit het RIVM. In een groot wellnesscentrum als Thermae 2000 (met 64.000 m² oppervlakte en 1200 m³ thermaal water) is 1,5 meter afstand houden goed te doen. Dagelijks is er een maximum capaciteit beschikbaar waardoor reserveren vooraf verplicht is in bepaalde tijdsblokken van max. 4 of 7 uur. Activiteiten worden aangepast aan de maatregelen. Zo mogen er nog geen opgietingen gegeven worden waar luchtverplaatsing plaatsvindt, maar geur- en (wie)rookrituelen kunnen wel en bieden een unieke saunabeleving.

Verzekerd zijn van een plek? Wees op tijd met reserveren > reserveer nu!

Thermae 2000 is dagelijks geopend van 09.00 – 23.00 uur en zowel met goed als slecht weer de ideale plek voor een dag rust. Pure ontspanning met uitzicht over het Limburgse Heuvelland vanuit de binnen- en buitenbaden, whirlpools en sauna’s. Eten en drinken kan in diverse horeca outlets en deze zomer ook op de vernieuwde ligweide vanuit een jaren ’50 foodcaravan. Het Infinitum is in december 2019 geopend en biedt naast de panoramasauna drie rust- en belevingsruimtes voor actieve en passieve ontspanning. 

Ligweide buitengebied sauna


Terug