Sport en ontspanning, onlosmakelijk verbonden

20 januari 2020

Thermae 2000 verbindt zich in 2020 als naamgevend partner aan de tweede editie van de Business Run tijdens de Enexis Huis Groene Loper Run. Bedrijven kunnen zich met collega’s inschrijven en strijden zo om de wisseltroffee.

Sauna en hardlopen, een goede combinatie?

Januari, de maand waarin veel mensen weer enthousiast beginnen met sporten maar in hun enthousiasme vaak vergeten goed te herstellen. Essentieel, onder andere voor hardlopers, benadrukt ook NOC*NSF met hun informatie over herstel. Hoewel wetenschappelijk onderzoek uitwijst dat sauna vermoeide spieren weer fitter maakt na een krachttraining, is het niet verstandig direct na een zware inspanning de sauna of een warm bad te nemen. Je lichaam is behoorlijk uitgedroogd en droogt nog verder uit. Om je herstel echt te bevorderen wordt geadviseerd eerst rust te nemen en vervolgens te profiteren van de positieve effecten van saunagebruik zoals het vrijmaken van de zuurstofvoorziening naar je spieren. Ook zou de sauna na het sporten je ademhalingscapaciteit verbeteren, wat ook een positieve uitwerking heeft op je prestatie- en uithoudingsvermogen.

Samen sporten zorgt voor betere werksfeer en fittere collega’s

“Sporten is niet alleen onderdeel van een gezondere levensstijl, maar is ook een deel ontspanning. Een hoger vitaliteitsniveau binnen een organisatie draagt bij aan een betere werksfeer en fittere collega’s” aldus Bastiaan Klomp, algemeen directeur van het wellness bedrijf op de Valkenburgse Cauberg. “Vitaliteit zit in ons DNA, Thermae 2000 is ruim 30 jaar geleden opgericht door twee fysiotherapeuten met een vooruitstrevende visie -Mens Sana in Corpore Sano- een gezonde geest in een gezond lichaam. Ze waren hun tijd toen al ver vooruit want deze visie is momenteel actueler dan ooit en geldt voor iedereen. En natuurlijk ook voor onszelf, wij hebben ons alweer ingeschreven met Team Thermae!”

Vincent van der Stouwe, directeur van Extra Leisure en organisator van de Enexis Huis Groene Loper Run, voegt daaraan toe: “Thermae 2000 is sinds afgelopen editie betrokken bij het evenement. We zijn van mening dat een bedrijf dat zo gericht is op ontspanning en vitaliteit de ideale partner is om dit bij andere bedrijven op de kaart te zetten.”

Inschrijven voor de Thermae 2000 Business Run?

Inschrijven voor de Thermae 2000 Business Run is mogelijk via de website van de Enexis Huis Groene Loper Run. Bij inschrijving als Business Team genieten de deelnemers van een aantal voordelen, waaronder een speciale registratiebalie, een apart startvak, een teamfoto en een drankje bij de netwerkborrel in het Enexis Huis na afloop van de wedstrijd.

 


Terug