Menu

Blog en nieuws

Pure saunabeleving met Limburgse opgietingen!

woensdag, 24 augustus 2016

Thermae 2000

‘Er is maar één woord om deze dag van vandaag, 23 april 2016, te herinneren en dat is een GEWELDIGE DAG!’ Een quote van één van onze gasten na het eerste Limburgse opgietweekend in april. Wat fijn om zo’n compliment te ontvangen na een ‘generale repetitie’. Ons idee om een combinatie te maken tussen een heerlijk sauna ritueel en onze Limburgse roots hebben goed uitgepakt.

Maar wat is een opgieting eigenlijk?

Een sauna opgieting is van oorsprong een Fins ritueel en wordt ook wel Löyly genoemd. Eén van onze medewerkers giet een mengsel van water en geurende etherische oliën op de warmtebron. Door de warmte verdampt dit mengsel en wordt de luchtvochtigheid verhoogd. U krijgt het gevoel dat de temperatuur warmer en intenser wordt, hierdoor warmt uw huid op en wordt de doorbloeding geoptimaliseerd. Halverwege de opgieting wordt er een korte pauze ingelast. Tijdens deze pauze kunt u genieten van een klein hapje en drankje en kunt u zichzelf scrubben met ijs om de doorbloeding extra op gang te brengen.

Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

Komend weekend vindt het Limburgse opgietweekend weer plaats bij Thermae 2000. Na vier succesvolle opgietweekenden laten we u in deze editie van het Limburgse opgietweekend kennismaken met nieuwe regionale lekkernijen. Kom dit weekend genieten van onder andere een opgieting Limburgs bier of een grottenham opgieting. Probeer achteraf een Limburgs biertje of een amuse met grottenham en geniet! Wist u dat de Geulhemmer grottenham zelfs in de mergelgrotten wordt gerijpt? Hieraan dankt de ham zijn rijke en zachte ‘smaak van vroeger’.

Ontdek de parel van het zuiden

De meest zuidelijke én gastvrije provincie van Nederland barst van de prachtige highlights. Bourgondisch genieten in Limburg wordt ook wel vaak gezegd. Niets is minder waar, het is dan ook écht genieten met alle heerlijke regionale producten. Wat is er nu Limburgser dan een stukje vlaai? In Limburg valt ontzettend veel te beleven, naast de gezellige steden en het fantastische uitzicht over het Limburgse Heuvellandschap is er nog zoveel moois wat deze provincie rijk is.

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Meer