28 april - Opening dakterras met eigen Cauberg bier

22 april 2021 - Thermae 2000 redactie

De saunaliefhebbers moeten nog een paar weekjes wachten, maar de bourgondiër met liefde voor Limburg wordt op zijn wenken bediend. Per 28 april, samen met de terrasopening die gisteravond is aangekondigd door het kabinet, opent Thermae 2000 haar buitenterrassen niet enkel voor haar hotelgasten, maar voor iedereen. Het dakterras op het gloednieuwe gebouw ‘Het Infinitum’ zal die dag voor de eerste keer gasten mogen ontvangen en om dit te vieren, presenteert Thermae 2000 daar haar eigen gebrouwen bier met mineraal water uit de bron in de Cauberg.

‘Mensen hebben lang genoeg moeten wachten en dit is alvast een kleine beloning’ aldus Bastiaan Klomp, directeur van het wellnessresort op de Cauberg. Ook een beloning voor onze medewerkers die afgelopen maanden keihard gewerkt hebben aan schilder- en klus werkzaamheden. Zij hebben de gasten in ons bedrijf gasten enorm gemist. Anders dan normaal, openen wij onze terrassen die normaliter enkel toegankelijk zijn voor hotel of daggasten, zo lang de overige faciliteiten gesloten zijn ook voor gasten van buitenaf. Zittend op de top van de Cauberg, geniet van je van het mooiste uitzicht over het Heuvelland.

“Dóg miech ‘ne Cauwe”
Het dakterras van het Infinitum, de in 2019 feestelijk geopende nieuwbouw, ontvangt op 28 april haar eerste gasten. Een feestelijk moment en dat moet je vieren, aldus een trotse directeur. Afgelopen maanden hebben we niet alleen hard gewerkt aan een compleet vernieuwd hotel, sauna’s en buitengebied, maar ook hebben we in samenwerking met de Maastrichtse Brouwerij de Klinker een eigen bier gebrouwen: Cauwe. Een Klinker weizen met mineraalwater uit de 80 meter diepe bron in de Cauberg, met het Duitse keurpredikaat ‘Ursprünglich rein’ - een cum laude voor water. Een heerlijk koud biertje nadat je de Valkenburgse Kuitenbijter getrotseerd hebt.

Cauwe - Bier uit de Cauberg

Klomp: “We hadden ‘m graag afgelopen week geserveerd tijdens de wielerklassieker Amstel Gold Race, maar dit is misschien nog wel leuker. Na bijna 5 maanden sluiten is er een eerste zicht op een heropening en dat moet gevierd worden.”

Terrasplek reserveren
Mensen die willen komen genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top van de Cauberg, een “Cauwe” willen komen drinken of genieten van een lunch of borrel op het dakterras, kunnen een reservering maken via WhatsApp (+31 6 12 20 70 51) of telefoon (+31 43 609 2000).


Terug