Ook na de vakantie ontspannen blijven? Zo houdt u het vakantiegevoel vast.

2 september 2019

Ook na de vakantie ontspannen blijven? Zo houdt u het vakantiegevoel vast.

In de huidige maatschappij staan we 24/7 aan, worden we constant geprikkeld en vergeten we soms dat een momentje rust ook heel belangrijk is. We ontstressen op vakantie, maar vallen daarna weer terug in de drukte van het dagelijks leven. Hoe zorgt u voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning?

Om uw lichaam niet uit balans te laten raken is het belangrijk om voldoende anti-stresshormonen aan te maken.  Met een gezonde leefstijl kunt u ervoor zorgen dat het lichaam anti-stresshormonen gaat produceren als tegengewicht tegen de stress.

Mensen ervaren vaak een drempel of weten nog niet goed hoe ze een gezondere leefstijl kunnen aanhouden. Thermae 2000 introduceert daarom een nieuw 5-wekenprogramma: Ontspanning & Leefstijl. Bent u op zoek naar een meer ontspannen leefstijl en wenst u beter om te gaan met de dagelijkse stress? Laat u inspireren, motiveren en begeleiden door onze specialisten.

3x tips om meer balans te creëren

1. Zorg voor een goede nachtrust

Uw lichaam heeft 7 tot 8 uur rust nodig om te herstellen van de dagelijkse inspanning. Probeer mobiele apparaten, koffie en alcohol te ontwijken voor u gaat slapen, om de kwaliteit van uw slaap te bevorderen. Overdag veel bewegen, in de buitenlucht zijn, rustgevende muziek luisteren of een boek lezen kan hierbij ook goed helpen.

2. Beweeg

Wanneer u veel lichaamsbeweging heeft, zult u sneller ontstressen. Loop een rondje, ga zwemmen, probeer vaker een kleine pauze in te lassen tijdens het werk, loop naar uw collega’s in plaats van een mail te sturen, ga naar de sportschool, beweeg! Wanneer u al 20 minuten per dag  in beweging bent heeft dit al een positief effect op lichaam en geest.

3. Eet gezond

Vermijd ongezonde maaltijden en producten, kies voor producten die de stresshormonen verlagen. Wanneer u kiest voor gezond eten zoals groenten, fruit, noten en vis heeft dit al een positieve invloed bij het verlagen van stress. Daarnaast zult u zich ook beter in uw vel voelen wanneer u vaker ongezonde maaltijden overslaat en kiest voor gezond. Gezond kan ook lekker zijn!

Inhoud 5-weken programma Ontspanning & Leefstijl

Uw programma start met een persoonlijk intakegesprek met een fysio- en ergotherapeut. Wekelijks krijgt u onder begeleiding een uur lang ontspanningsoefeningen in de gym en thermale baden van Thermae 2000. Aansluitend krijgt u nog twee uur vrije toegang tot de wellness met thermale baden, sauna’s, whirlpools en meer. Bij het programma hoort een workshop waaraan u zult deelnemen en handige tips voor voeding, beweging en ontspanning. Achteraf zal een eindevaluatie plaatsvinden met de fysiotherapeut en krijgt u een persoonlijk advies voor een gezonde en ontspannen leefstijl.

Meedoen aan ons 5-wekenprogramma?

Er zijn 50 plekken beschikbaar, wees er snel bij en meld u aan vóór 30 september 2019. U draagt eenmaal € 89,- euro bij voor het gehele 5-wekenprogramma.

 


Terug