Ontspannen en slapen in de Cauberg

17 mei 2017

Ervaringen brengen geluk

Ik moet bekennen: van een mooi paar schoenen of een nieuwe tas word ik heel blij. Voor even dan, want helaas trekt het gelukkige gevoel ook weer snel weg. Daarom hecht ik meer waarde aan ervaringen, want die geven mij een duurzaam positief gevoel. Het allerliefste ga ik op reis. Met familie, vrienden, maar meestal met mijn vriend. Het maakt niet uit waar we heen gaan, we maken het overal gezellig.

Slapen in een berg

Voor ons nieuwe tripje besluiten mijn vriend en ik om kort bij huis te blijven. Je hoeft immers zeker niet ver te gaan om een bijzondere ervaring te hebben! Bijzonder wordt het deze keer zeker, want we hebben een kamer geboekt in het hotel van Thermae 2000. Wat de kamers in dit hotel extra speciaal maakt, is het feit dat ze zich niet op, maar ín de Cauberg bevinden. Wie kan er nu zeggen dat hij in een berg heeft geslapen?

Futuristische massage

Wanneer we in onze kamer arriveren, voelen we ons meteen op ons gemak. Onze kamer is ruim en rustig en heeft een groot bed, een lekkere douche en een mooi uitzicht. Als we uit het raam kijken, zien we prachtige Limburgse natuur. Het wordt dan nog duidelijker dat we ons écht in een berg bevinden. Aangezien we een luxe kamer hebben geboekt, krijgen we een aantal extra faciliteiten, zoals een SpaCapsule. Dit is een watermassageapparaat met een futuristisch design. Mijn vriend is zo nieuwsgierig dat hij het meteen uitprobeert. Hij moet even aan het apparaat wennen, maar na afloop is hij erg enthousiast.

Sauna late night

Niet alleen de kamer is bijzonder, we hebben ook alle tijd. Wanneer mijn vriend en ik alleen overdag naar Thermae 2000 komen, dan gaan we toch op tijd weer weg. Nu we een kamer hebben geboekt, kunnen we alles op ons gemak doen en tot sluitingstijd gebruikmaken van alle faciliteiten. Zo komt het dat we om half elf s’ avonds helemaal alleen in de Tuli sauna zitten. Het vuur knappert, de warmte zindert. Buiten is het donker en stil. Wat een rust!

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt in badjas is het alweer tijd om te gaan. We mogen eigenlijk nog de hele dag in Thermae 2000 blijven, maar we moeten allebei werken. Daarom zit ik niet veel later weer achter mijn bureau. Ik voel me fris en ontspannen en ga meteen lekker aan de slag. Je ziet: (nieuwe) ervaringen doen je écht veel goed...


Terug