Nieuw: Bierbaden bij Thermae 2000

13 april 2023

Vanaf april is het bovenop de Cauberg naast baden in wijn, ook mogelijk om te baden in bier. Thermae 2000 en Brouwerij Klinker, waar ook het Thermae 2000 bier Cauwe wordt gebrouwen, slaan de handen ineen en bieden een nieuwe ervaring met een prachtig uitzicht over het Geuldal. 

“De wijnbaden die vorig jaar zijn geopend, zijn een enorm succes onder onze gasten. Reden voor ons om te kijken waar men nog meer in kan baden”, aldus Davey van Keulen, wellnessmanager bij Thermae 2000. Wat blijkt: “Bier is minstens zo gezond om in te baden.”

 

Voor een zachte en soepele huid

Dus niet alleen bijzonder, maar ook gezond? “Jazeker, bier is rijk aan vitamine B, antioxidanten en actieve enzymen. Hier wordt de huid zacht en soepel van en je haar gaat er mooi van glanzen.” Het bierbad – of beter gezegd bierspa - geniet onder andere bekendheid in de Tsjechische regio Pilsen. Hier werd al in de middeleeuwen een bierbad genomen om ziektes te voorkomen. 

 

Duurzaam hergebruik ingrediënten

Het bierbad van Thermae 2000 wordt gevuld met onder andere hop, mout en gist, afkomstig van Brouwerij Klinker. “Het kiezelhoudend gehalte van de hop werkt ook nog eens goed om de poriën van de huid te reinigen. Gasten zitten ongeveer 30 minuten in het bierbad met een watertemperatuur van zo’n 37 graden en genieten naast een volledig verzorgingsritueel van een prachtig uitzicht over het heuvelland. 

 

Privé wellness beleving

Het bierbad is afgeschermd van de overige spa- en wellnessfaciliteiten en biedt daarom een unieke privé wellness ervaring. Naast de verzorging van haar en huid, zorgt het bierbad voor een unieke beleving op de Cauberg tijdens een dag of weekend bij Thermae 2000.

 

Proeverij in bad

In april 2021 lanceerde Thermae 2000 haar eigen Thermae 2000 bier, in samenwerking met Brouwerij Klinker. Hoewel het baden niet in Cauwe zelf is, kunt u tijdens het wellnessmoment in het bierbad genieten van een kleine proeverij van drie verschillende – uiteraard eventueel ook alcoholvrije - bieren. 

 

Boek hier het Bierbad Dagarrangement of hier het Bierbad Hotelarrangement.


Terug