Naakt in de sauna? Liever niet..

23 september 2016

Voordelen van naaktloperij

Het moge dus duidelijk zijn dat ik pro-badkleding ben, ondanks dat medewerkers bij Thermae 2000 mij al velen malen hebben uitgelegd wat het praktisch nut is van het in Adamskostuum in de sauna zitten (of Evakostuum in mijn geval). Een saunabezoekje zorgt ervoor dat stofwisselingsafval en melkzuren aan het lichaam worden onttrokken. Door het vele transpireren kan de onderliggende huid gaan irriteren en mogelijk zelfs gaan ontsteken wanneer je badkleding draagt in de sauna.

Mentale kwestie

Toch zijn er veel mensen die, net als ik, liever badkleding dragen. De voornaamste reden om naar een wellness center te gaan is immers om helemaal tot rust te komen. In dat geval blijk je toch twee soorten mensen te hebben: mensen die zich heel makkelijk overgeven aan de natuur en mensen die zich maar met moeite over hun gene heen kunnen zetten. Zelf behoor ik tot de tweede categorie, en uit ervaring weet ik dat naakt in de sauna zitten dan zeker niet tot een rustmomentje leidt. Mission unaccomplished.

Goed nieuws!

Vind jij je ultieme rustmomentje ook pas zodra jij met badkleding de sauna in mag? Dan heb ik goed nieuws! Vanaf 4 november kun je op de vooravond van ieder badkledingweekend (eerste weekend van de maand), op vrijdagavond vanaf 17:00 uur, genieten van de faciliteiten in badkleding. Reden genoeg voor mij om zelf ook eens als klant naar binnen te lopen bij Thermae 2000! ;-) Start jij jouw welverdiende relax weekend nu ook bij Thermae 2000?


Terug