De kracht van muziek

10 juni 2021

Het Infinitum, dé plek in Thermae 2000 waar rust centraal staat en je passieve én actieve rust op verschillende manieren ervaart. In rustruimte Listen rust je in een verwarmde infrarood ligstoel, terwijl je luistert naar de speciaal voor Thermae 2000 gecomponeerde muziek van Michiel Borstlap. In de zesde aflevering van onze WELL-CAST leerden we Michiel Borstlap kennen en vertelde hij o.a. over hoe zijn album 'The Power of Music' ontstond.

Over Michiel

Michiel Borstlap is een Nederlandse pianist, componist en producer die al van kleins af aan met muziek bezig is. De laatste 10 jaar is hij zich gaan focussen op piano solo muziek en de touché van de vingers op de toetsen. “Door minder noten te spelen en de noten op een bepaalde manier in te drukken, kom je erachter dat je veel meer kunt vertellen met muziek.”

Michiel Borstlap probeert alle hoeken van de muziek te begrijpen en te ondergronden. Dit heeft hij 5 jaar geleden ook meegenomen in zijn bedrijf waarin hij met zijn team op een nieuwe manier achtergrondmuziek systemen maakt. Omdat niet iedereen dezelfde muzieksmaak heeft, wordt er voor onbekendere muziek met originele geluiden gekozen.

In 2017 kwam het album ‘velvet’ uit. Een wel héél bijzonder album, gecomponeerd op de piano waar hij als kind altijd op speelde. De piano is sindsdien meegegaan op vele tournees en heeft ondertussen al vele plekken gezien.

Geïnspireerd óp de Cauberg

Na een 3-daagse wellnessweekend bij Thermae 2000 kroop Michiel meteen achter zijn piano schreef hij het zen-gevoel waar hij mee thuis was gekomen uit in zijn muziek. Hieruit ontstond het album ‘The Power of Music”, daadwerkelijk geïnspireerd door rust.

Nadien is Michiel Borstlap beginnen componeren voor Thermae 2000 zelf. Sindsdien draait er in rustruimte Listen de hele dag door een muziekprogramma dat speciaal voor onze gasten werd gecomponeerd. De muziek is afgestemd op de ruimte en bijbehorende ambiance. Zoals eerder genoemd kiest Michiel Borstlap vaak voor onbekende muziek en geluiden - zo zitten er bijvoorbeeld opnames van de bossen van de Cauberg in het programma van Listen verwerkt!

Meer wellness inspiratie?

Heb jij een wellnessdag bij Thermae 2000 gepland? Neem dan zeker een momentje van rust in het Infinitum, ontspan met de muziek van Michiel Borstlap en ontdek de kracht van muziek. Tip: in rustruimte Listen wordt ook onze podcast WELL-CAST afgespeeld. Liever thuis of tijdens een wandeling luisteren? Luister de WELL-CAST hier.


Terug