Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Lekker slapen? Dat doe je zo!

woensdag, 31 mei 2017

Milou Schreuders

In mijn vorige blog deelde ik mijn ervaringen rondom een overnachting in het hotel van Thermae 2000. Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik daar heerlijk geslapen! Gelukkig slaap ik ook thuis bijna altijd goed. Hoe me dat lukt? Ik vertel het je in dit blog aan de hand van een aantal tips.

1. Verfris je slaapkamer

Zorg dat je slaapkamer opgeruimd en lekker fris is. Dit creëert een goede luchtkwaliteit, waardoor je veel meer uit je slaap zult halen. Het is trouwens ook belangrijk dat je kamer écht donker is. Zelfs het kleinste lichtje kan je slaapkwaliteit namelijk al negatief beïnvloeden. Leg je smartphone dus, hoe verleidelijk het ook is, niet naast je bed!

2. Drink slim

Wat je overdag drinkt, heeft mogelijk tot diep in de nacht effect op je lichaam. Alcohol helpt je bijvoorbeeld om sneller in slaap te vallen, maar het zorgt er ook voor dat je minder uit je slaap haalt. Dit geldt ook voor cafeïne uit bijvoorbeeld zwarte thee, cola en energiedrank. Drink daarom liever kruidenthee of water voor het slapengaan.

3. Snoep verstandig

Heb je ’s avonds zin in iets lekkers? Hoe lekker die zak chips ook is, je kunt hem beter laten liggen. Je lichaam moet dan namelijk laat op de avond nog hard aan het werk om de chips te verteren. Kies liever voor producten die licht zijn en/of melatonine bevatten. Dit is een stofje dat je slaap verbetert. Je vindt melatonine onder meer in bananen en walnoten.

4. Zorg voor rust

Het klinkt logisch: als je je rustig voelt, dan zul je ook rustig slapen. Maak je hoofd dus leeg, bijvoorbeeld door te sporten. Doe dit ’s middags of aan het begin van de avond en je zult zien: je valt als een blok in slaap. Je bent nu immers niet meer alleen psychisch, maar ook lichamelijk moe. Verder kun je onder meer ademhalingsoefeningen of aan mindfulness doen om rustig te worden. Als je mindfulness (beter) wilt leren toepassen in je dagelijks leven, dan is de workshop Mindfulness van Thermae 2000 een aanrader!

5. Schrap dat middagdutje

Hoe verleidelijk het ook is om ’s middags even lekker je bed in te duiken, doe het liever niet. Het dag- en nachtritme van je lichaam raakt dan in de war, met als gevolg dat je ’s avonds vaak lastiger in slaap komt. Wil je toch graag een dutje doen? Doe dit dan maximaal 20 minuten. Zo’n powernap is minder slecht voor je lichaam en geeft je toch nét dat steuntje in de rug om weer door te gaan.

Slaap lekker!

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer