Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Kom heerlijk tot rust met een digitale detox

woensdag, 28 juni 2017

Milou Schreuders

Net als je lekker aan het werk bent, krijg je opeens een berichtje op je smartphone. Of je praat met een vriend(in) en je ontvangt een e-mail op je tablet. Hoewel de inhoud niet belangrijk is, kun je de verleiding om te kijken niet weerstaan… Is dit herkenbaar voor jou en wil je hier iets aan doen? In dit blog geef ik tips over hoe je vaker offline kunt zijn. Dit noemen we ook wel een ‘digitale detox’.

Ben jij verslaafd aan je mobieltje?

Uit recent onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat een kwart van de Nederlanders van zichzelf vindt dat hij te veel tijd besteedt aan mobiele apparaten, zoals een smartphone, laptop of tablet. Eén op de vijf omschrijft zichzelf zelfs als ‘verslaafd’. Ik vind mezelf niet verslaafd, maar betrap me er wel op dat ik erg veel op mijn smartphone kijk. Waarom doe ik dit eigenlijk?

Wat mijn smartphone zo verleidelijk maakt

Ik concludeer dat ik mijn telefoon vooral gebruik uit automatisme, maar ook omdat ik me verveel en bereikbaar wil zijn. Als ik even niets te doen heb, dan pak ik gelijk mijn smartphone om de tijd te verdrijven. Daarnaast verbindt het me met de wereld. De recentste nieuwtjes en al mijn vriend(inn)en zijn altijd en overal binnen handbereik.

Missie Vaker Offline

Ik geef toe: écht gelukkig word ik niet van sociaal contact via een beeldscherm. Het is fijner om met mensen af te spreken en hen in het echt te zien. Ook hoef ik niet altijd te weten wat er speelt in de wereld. Ik wil mijn smartphone dan ook minder gebruiken, maar hoe kun je vaker offline zijn als je gewend bent aan een online leven?

De afgelopen tijd heb ik geprobeerd om mijn smartphonegebruik te verlagen. Onderstaande tips hebben me hierbij geholpen. Je kunt de tips natuurlijk ook gebruiken voor je tablet of laptop.

 1. Begin klein. Leg je smartphone eerst een avond weg , daarna ben je een dagje offline, daarna een weekend, enzovoorts.
   
 2. Zet een echte wekker. Zo kijk je ’s ochtends niet meteen op je telefoon.
   
 3. Zet notificaties, bijvoorbeeld van WhatsApp of e-mail, uit. Ik heb me verbaasd over hoeveel rust en productiviteit me dit geeft!
   
 4. Maak een schema met vaste tijdstippen waarop je je berichten checkt, bijvoorbeeld een keer in de ochtend, een keer in de middag en een keer in de avond.
   
 5. Download een app, zoals Unroll.me, die al je nieuwsbrieven in één mail zet. Je krijgt dan nog maar één nieuwsbrief per dag.
   
 6. Focus je op je gesprekspartner(s). Je zult je verbazen wat voor leuke, gezellige en mooie gesprekken jullie eigenlijk voeren. Daar kan geen YouTube filmpje of Instagram foto tegenop!
   
 7. Neem deel aan de Gezond & Relax groepskuur bij Thermae 2000 (volgende startdatum: 10 juli). Tijdens dit 3-daagse verblijf leer je alles over een gezonde en ontspannen leefstijl (zonder smartphone, laptop of tablet!). Je krijgt begeleiding, activiteiten en heerlijke behandelingen, die je helpen om je nieuwe levensstijl ook thuis toe te passen.

Mijn digitale detox heeft me vooral veel rust in mijn hoofd én vrije tijd gebracht. Verrassend hoeveel tijd je overhebt als je je thuis en op je werk niet telkens laat afleiden door je telefoon. Je bent veel sneller klaar met klusjes en hebt hierdoor meer tijd voor leuke dingen. Verder heb ik meer aandacht voor wat er om me heen gebeurt. Zo weet ik nu dat ik iedere dag langs een prachtig uitzichtpunt rijd, terwijl me dit nog nooit eerder was opgevallen.

Ik hoop dat jouw digitale detox je net zo goed bevalt. Veel succes!

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer