Jenneke's Blog - Is die massage nú al voorbij?!

18 oktober 2017

Eerst word ik gehesen in een badjas en slippers. Die zitten wel lekker, eigenlijk. Ik mocht ze niet mee naar huis nemen. Dan word ik opgehaald door Sharona, één van de vaste masseuses. Er zijn een heleboel massages waar ik uit kan kiezen, waaronder een ayurvedische, een hotstone en een bamboemassage. Ik weet dat die laatste vrij pijnlijk kan zijn en ik ben in de mood voor iets zachters, dus ik kies de ‘wellness massage’, een sportmassage die op de spieren werkt.

Kleren uit, en dan mag ik met het gezicht omlaag gaan liggen in zo’n stoel met een gat. “Welke olie wil je?” vraagt ze. Ik mag kiezen (!) uit rozen, sandelhout, lavendel, pepermunt en neutraal. Doe maar sandelhout, dat klinkt lekker aards. Ik vind het nu al leuk.

En dan begint ze te kneden. Ik heb knopen in mijn onderrug en in mijn nek, laat ze weten. Of voelen, beter gezegd. Ze wisselt het af met rustige, zachte streken en dan ontspan ik. Mijn rug wordt steeds losser en de pijn verdwijnt. Sharona legt uit dat ik beter wat vaker een massage moet nemen. Ik heb als tekstschrijfster een zittend beroep, dus mijn houding laat al wat te wensen over. Door eens per drie/vier weken een massage te boeken zou ik minder last krijgen van mijn rug én het werkt natuurlijk ontspannend voor mijn drukke geest. De meeste mensen genieten in stilte van zo’n massage, maar ik babbel graag. Ik ontdek dat Sharona zeven jaar geleden begon in de keuken van Thermae 2000, nadat ze met haar schoonheidsspecialistendiploma nergens terechtkon. Vervolgens bleef ze wekelijks zeuren om een betere functie en na vijf maanden mocht ze aan de slag als schoonheidsspecialiste, masseuse en opgietster. (Is dat een woord?) Ik bedoel dus mensen die opgietingen doen in sauna’s, waarbij ze extra warmte door de lucht wapperen met een handdoek. Haar favoriete bezigheid, zegt ze, met de vraag of ik dat binnenkort ook kom doen op vlog. Ik heb gezegd dat ik erover ga nadenken. ;)

Heel benieuwd: welke massages hebben jullie al geprobeerd? Aanraders?

 


Terug