Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Jenneke's Blog - Ayurveda voor lichaam en geest

woensdag, 1 november 2017

Jenneke van Genechten

Vandaag had ik een ayurvedische massage. Ja, tongbrekertje! Ayurveda. Ik had er al eens van gehoord, maar vandaag heb ik ook echt iets geleerd. Ayurveda is niet een massagetechniek, het is een holistisch gezondheidssysteem veel breder dan dat. Het komt uit India. Ayus betekent ‘leven’ en veda betekent ‘kennis’. Kennis over het leven dus. Nou, dacht ik, dat wordt dan een heftige massaasj!

Dat viel eigenlijk wel mee, het was juist heel zacht en prettig. Binnen de ayurveda betekent de afwezigheid van ziekte niet direct dat je ook gezond bent. Gezondheid betekent dat alles in balans is: je lichaam, je emoties, je denken, je energie,… Dat vind ik meteen wel confronterend, want voor mij is het zeldzaam dat álle aspecten helemaal in balans zijn. Het voelt alsof ik daar continu voor moet vechten, terwijl het leven ondertussen voorbijraast en de rekeningen betaald moeten worden, de veroudering inslaat en relaties met mensen constant veranderen. Balans, wanneer heb je dat eigenlijk?

Na de massage voelde ik me erg zen. Ik veronderstel dat dát in ieder geval geestelijke balans is waarvoor deze massage zorgt. In de warme olie zitten 80 kruiden die goed zijn voor verschillende fysieke en mentale zaken. In directe zin natuurlijk goed voor huid en haar (want ja, die olie wordt ook over je hoofd gegoten… mmm….!), en in indirecte zin voor je spijsvertering, hoofdpijn, slapeloosheid, stress, reuma en ga zo maar door. Typisch aan een ayurvedische massage is trouwens dat niet alleen je lichaam, maar ook je gezicht en je hoofd wordt meegenomen. Zorg er wel voor dat je donkere badkleding draagt, want de olie kan oranje vlekken geven en het is het ideaalst als je ‘m na de massage nog een tijdje laat inwerken in het stoombad.

 

 

 

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer