Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Genieten met een zachte G tijdens het Limburgs opgietweekend

woensdag, 14 juni 2017

Milou Schreuders

Limburg staat voor veel mensen voor lekker eten en drinken, oprechte gastvrijheid en een ontspannen levensstijl. Dit is precies waar het Limburgse opgietweekend van Thermae 2000 om draait. Je beleeft tijdens dit weekend een mix van wellness, ontspanning en typisch Limburgse lekkernijen. Je begrijpt dat ik dan ook heel nieuwsgierig ben naar dit weekend…

Heet, heter, heetst

‘Ik denk dat we niet zoveel verschil zullen merken tussen de buitentemperatuur en de temperatuur in de sauna,’ grapt mijn vriend. We bekijken de weersverwachting voor het weekend, waarin we het Limburgs opgietweekend van Thermae 2000 gaan bezoeken. Naar verwachting stijgt de temperatuur dan tot boven de 30 graden! Dit maakt ons niet uit. Weer of geen weer, in de sauna gaan is altijd fijn. Bovendien kunnen we tussendoor afkoelen in het koude zwembad of onder de douche. Dit is niet alleen verkoelend, maar ook nog eens heel goed voor je huid en bloedsomloop. Laat het Limburgs opgietweekend maar komen!

Fins én gezond

Een opgieting is een Fins ritueel, dat plaatsvindt in een sauna. Een saunameester giet dan water en verschillende geuroliën over de warmtebron van de sauna. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid in de sauna versterkt. Je lichaam reageert op de vochtige lucht door je lichaamstemperatuur te verhogen. Je warmt dus lekker op. Bovendien zijn opgietingen heel gezond, want ze stimuleren je doorbloeding en ze voeren afvalstoffen af. Er vinden altijd (mini) opgietingen plaats bij Thermae 2000. Ieder laatste volle weekend van de maand organiseert Thermae 2000 daarnaast een Limburgs opgietweekend. Er zijn dan naast de reguliere activiteiten een aantal speciale opgietingen met een Limburgs tintje.

Limburgse honing opgieting

Het maakt niet uit of je nu op zaterdag of op zondag naar het opgietweekend komt, want het programma is op beide dagen hetzelfde. Mijn vriend en ik gaan op zondag. Allereerst bezoeken we een mini opgieting in de Pÿorä sauna. Bijzonder aan deze opgieting is dat je een bekertje met echte Limburgse honing krijgt, waarmee je je van top tot teen kunt insmeren. Dit zorgt voor een zachte huid. Bovendien is het insmeren heel leuk om te doen! De mini opgieting is ideaal om je dagje sauna mee te beginnen, want het duurt maar ongeveer 10 minuten. Zo kan je lichaam goed wennen aan de warmte.

Afkoelen met crushed ijs

In de buitensauna zijn er uitgebreidere opgietingen. Ook is de luchtvochtigheid tijdens deze opgietingen hoger dan tijdens de mini opgietingen. De saunameester verspreidt de damp dan namelijk extra goed door middel van een waaier en/of een handdoek. Ik moet bekennen: de warme, vochtige lucht is even wennen, maar na een tijdje is het aangenaam. Wat ook prettig is, is het ijs dat je in de pauze van de opgietingen krijgt. Hiermee kun je niet alleen even afkoelen; het stimuleert ook je doorbloeding. Bovendien krijg je in de pauze telkens een ander Limburgs hapje of drankje, dat past bij de geur van de opgieting. We krijgen bijvoorbeeld de ene keer kamillethee, dan weer pruimenvlaai en de derde keer krijgen we Geulhemmer grottenham. Heerlijk!

Misschien leuk om te weten: het weer is halverwege de middag totaal omgeslagen, maar dit heeft geen invloed gehad op het programma. Aan het einde van de dag kijken mijn vriend en ik dan ook terug op een middag waarop we gastronomisch, gezond, maar vooral met een grote G hebben genoten.

 

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer