Ervaar het ijsbad op een unieke locatie

24 januari 2024 - Thermae 2000 redactie

Bovenop de Cauberg vind je de meest unieke locatie voor deze populaire ijskoude ervaring. Niet alleen de locatie maakt de ervaring bijzonder, ook de professionele begeleiding van onze partner Messcherp, de uitgebreide voorbereiding (bestaande uit theorie en ademhalingsoefeningen) én de combinatie met een ontspannen wellnessdag bij Thermae 2000 maakt het totaalplaatje compleet.

 

IJsbaden zijn populair

Dat het nemen van een ijsbad in populariteit toeneemt, is geen geheim. Arie Boomsma deelt zijn tips met de Men’s Health en ook in het populaire programma Winter Vol Liefde zie je hoe Marco het regelmatig nemen van een ijsbad (in zijn geval in een ijskoud bevroren meer) toepast in zijn levensstijl.

 

Reistrend 2024

Ook Booking.com signaleert deze trend, zo valt te lezen in het reisrapport voor 2024: "Het aantal mensen dat een ‘bewuste onderdompeling’ tijdens de vakantie belangrijk vindt neemt toe, passend bij de groeiende populariteit van mindfulness en meditatie. Ongetwijfeld zullen rages als wildzwemmen en de ijsbadtherapie-beweging, die de laatste jaren steeds meer in trek zijn in Nederland, hier ook een rol in spelen."

 

De juiste begeleiding

Dankzij de professionele begeleiding tijdens de workshop ijsbad & wellness hoef jij nergens over na te denken. Messcherp, onze partner in deze ijskoude workshop, zorgt voor de juiste uitleg en een uitgebreide voorbereiding, zodat jij goed voorbereid het ijsbad instapt en de beste ervaring tegemoet gaat.

 

IJsbad in de zomer of in de winter?

De eerstvolgende ijsbad workshop staat gepland op 16 maart. Mocht je twijfelen over de buitentemperatuur op dat moment; geen zorgen. Het nemen van een ijsbad heeft in alle seizoenen zo zijn voordelen. Sjoerd vertelt: "Het nemen van een ijsbad is, mits goed begeleid, gezond voor je lichaam, onafhankelijk van de buitentemperatuur. Persoonlijk geniet ik van zowel koude buitentemperaturen als warme temperaturen. Het is in beide gevallen een hele speciale ervaring en je leert in korte tijd heel veel over jezelf, dat maakt het voor mij een onmisbare activiteit in mijn leven”

 

Voordelen van een ijsbad

Benieuwd naar alle voordelen van het nemen van een ijsbad, de opbouw en data van de workshops? Je leest er hier alles over (waar je ook gelijk kunt reserveren)!

 

Combineer met een wellness overnachting

Is Valkenburg aan de Geul voor jou te ver weg voor één dag? In ons aangrenzende viersterren wellness hotel (dichtbij Maastricht) kun je heerlijk blijven overnachten. Reserveer in dat geval een hotelovernachting via onze website en geef via deze pagina aan dat je graag deelneemt aan de ijsbad & wellness workshop.


Terug