Shopping Cart Pixel
Menu

Blog en nieuws

Een reinigende en kalmerende massage uit India

woensdag, 19 april 2017

Milou Schreuders

Als je jouw lichaam eens goed wilt verwennen, dan is een Ayurvedische massage zeer geschikt. Maar wat houdt deze behandeling precies in? Voor deze blog probeer ik het voor je uit.

Lief voor mijn lijf

Ik heb als tekstschrijver misschien wel de mooiste baan ter wereld, maar er zitten ook nadelen aan. Ik heb immers, net als veel andere Nederlanders, een echt ‘zitberoep’. Dat kan erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Onderzoekers noemen zitten niet voor niets het nieuwe roken. En hoewel ik regelmatig sport en minstens een half uur per dag beweeg, merk ik dat mijn lichaam steeds vaker protesteert als ik lang achter mijn laptop heb gezeten. Hoog tijd om eens lief te zijn voor mijn lijf! Daarvoor is een massage natuurlijk heel geschikt.

Een bijzondere massage

Niet lang daarna sta ik, gehuld in bikini en badjas, nieuwsgierig te wachten bij de informatiepost van Thermae 2000. Ik heb de Ayurvedische massage geboekt. Ik heb voor deze massage gekozen omdat het niet alleen reinigt en kalmeert, maar ook ontspant en zelfs geneest. Zo helpt de massage bij rugklachten, stress, hoofdpijn, spierspanning en nog veel meer. Mijn hele lichaam – van haarkruin tot kleine teen – zal 50 minuten lang worden gemasseerd met een warme kruidenolie. Heerlijk! Is het al zover?

Groentje in massageland

Ik moet bekennen: ik ben nogal een groentje in massageland. Tot aan de Ayurvedische behandeling ben ik nooit verder gekomen dan de massages van de fysiotherapeut. Deze vond ik stiekem, ondanks hun noodzakelijke karakter, best prettig. Maar deze behandeling wordt een heel ander verhaal. Een Ayurvedisch verwenverhaal! Voor de massage neem ik plaats op een zachte massagetafel in een lichte rustruimte. Zodra de eerste olie over mijn haar en huid stroomt, weet ik: dit wordt genieten…

Weg van de buitenwereld

In de 49 minuten die volgen, lijkt de buitenwereld even heel ver weg. Geen enkel lichaamsdeel ontkomt aan de kruidenolie en de professionele massagetechnieken van mijn masseuse. Soepel glijden haar handen over mijn ledematen. Ze drukt, strijkt, kneedt, hakt en cirkelt dan weer hard, dan weer zacht. De Ayurvedische massage bevat veel repeterende bewegingen, maar verrast toch telkens weer. Door mijn hele lichaam ontdek ik ‘nieuwe’ spieren.

Na de behandeling voel ik me zacht, energiek en prettig. Mijn hele huid tintelt. Net alsof mijn lichaam tegen me zegt: ‘Hé, dankjewel! Dat was precies wat ik nodig had...’

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?

Het verzilveren van de cadeaubon doet u bij de laatste stap van uw reservering met de barcode. De waarde zal verrekend worden met het totaalbedrag.

Welke cadeaubonnen/vouchers kan ik online verzilveren?

U kunt cadeaubonnen met een waarde in euro's online bij ons verzilveren. Hieronder vallen cadeaubonnen die direct via onze website zijn aangekocht. Hieronder vindt u twee voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Moet ik een cadeaubon in één keer besteden?

Ja, u kunt de cadeaubon het beste in één keer besteden. Blijft er een restwaarde over dan komt deze te vervallen. U doet er dus slim aan om voor een eindbedrag te gaan dat hoger is dan de waarde van uw cadeaubon. Het overige bedrag van uw reservering kunt u direct online betalen.

Is het mogelijk om meerdere cadeaubonnen in te leveren?

Ja, dat is mogelijk. Mits het totaalbedrag hoger is dan de cadeaubonnen bij elkaar opgeteld.

Is de cadeaubon persoonsgebonden?

Cadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden en kunt u ook cadeau geven aan familie en vrienden.

Het inwisselen van mijn cadeaukaart lukt niet

Heeft u de streepjescode goed overgenomen? Heeft u de verzilverdatum op de bon gecheckt? Zo ja, neem dan contact met ons op.

Ik heb mijn cadeaubon ingeleverd bij een reservering, maar deze geannuleerd. Kan ik de bon opnieuw inleveren?

Ja, dat kan. Als u de cadeaubon niet verrekend heeft met een reservering, dan kunt u deze twee uur na de annulering opnieuw verzilveren.

Ik heb nog geen cadeaubon »

Meer