De ultieme skincare routine

5 maart 2020

Het vinden van de juiste skincare routine kan lastig zijn, want waar begin je? Welke producten heb je nodig? En wat is nou de juiste volgorde? Vaak ontstaan er veel vragen als het gaat om huidverzorging. De beautyproducten van Thermae For Me bevatten ons eigen thermale bronwater, dat bekend staat om haar helende eigenschappen. Wij vertellen je stap voor stap wat de juiste skincare routine is die je zowel ’s ochtends als ’s avonds uitvoert.

“Waarom is een goede verzorging belangrijk?” 

Door een goede huidverzorgingsroutine haal je het beste uit je huid. Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan allerlei schadelijke invloeden. Denk aan zonlicht, uitlaatgassen, sigarettenrook en bacteriën waarmee de huid in aanraking komt, waardoor deze er verouderd, dof of onzuiver uit kan zien. Om dit te voorkomen is een goede verzorging belangrijk. Maar waar begin je nou mee?

Stap 1: Reinigen & Tonifiëren

Alleen met water wordt de huid niet goed schoon, haal maar eens een watje met tonic over de huid heen en bekijk wat er nog vanaf komt. Daarom is tonifiëren, het verwijderen van reinigingsresten, nodig. De Total Balance Cleanser reinigt en tonifieert de huid in één. De frisse emulsie breng je met roterende bewegingen aan op een vochtige huid. Je kunt kiezen om de emulsie met watjes te verwijderen of met water. Door de cleanser sluiten de poriën en is een extra tonic niet meer nodig. De huid is nu schoon, je bent klaar voor de volgende stap!

Stap 2: Exfoliëren

Exfoliëren, ook wel scrubben of peelen genoemd. Heb je een vette huid? Dan mag dit gerust twee keer per week. Is jouw huid droog of gevoelig? Dan mag dit eens per maand. Je brengt het product aan op de huid met roterende bewegingen om de dode huidcellen te verwijderen.

Je kunt hierbij de keuze maken tussen de Facial Scrubcrème of de Enzyme Peeling. Het verschil? De scrubcrème verwijdert dode huidcellen door de milde korreltjes, de enzyme peeling lost de dode huidcellen op door de fruitzuren van papaja en ananas. Laat het product een paar minuten inwerken. Resultaat? Een stralende huid!

Stap 3: Serum en Moisturizer

Voor het aanbrengen van een verzorgende crème kun je eerst een serum aanbrengen. Een serum bevat een hoge concentratie vitaminen en antioxidanten, welke je huid een flinke boost geven. Neem het Absolute Hyaluron Serum. Hyaluronzuur is een natuurlijke vochtbinder, waardoor vocht wordt vastgehouden op de huid. Daarna is het tijd voor een moisturizer. De 24H Perfection crème is een vochtherstellende dag- en nachtcrème en maakt fijne lijntjes minder zichtbaar.

Stap 4: Zonbescherming (SPF)

Sluit iedere ochtend je skincare routine af met een beschermende factor (SPF) zodat je beschermd bent tegen schadelijke UV-straling, ook als de zon niet schijnt én in de winter. De Anti Age Sun Defense Creme met SPF 30 biedt zowel bescherming als verzorging.

 

Meer weten over het Thermae For Me aanbod? Bekijk de productlijn hier


Terug