Culinair eten aan eigen eettafel!

7 januari 2021

Chef Reshma heeft weer een van haar heerlijke recepten met ons gedeeld! Volg de volgende stappen voor het maken van gevulde Lombok pepers met witte bonen en curry madras. Een super gezond en veganischtisch gerecht. En serveer dit culinaire gerecht op jouw eettafel thuis!

Recept voor 4 personen

Lombok peper

  • 4 st Lombok
  • 5 el Besan (kikkererwtenmeel)
  • 3 el urid dal (zwarte split linzen)
  • 1 el komijnzaad poeder1 tl paprikapoeder
  • 1 el Hindoestaanse masala
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl zout
  • 3 el zonnebloemolie
  • 8 stengels kousenband


Rooster de urid dal 3 minuten op hoog vuur in een pan. Laat de dal afkoelen en maal even kort fijn in een blender of met een staafmixer. Het mengsel moet iets grover zijn dan meel.
Meng de urid dal met de kikkererwten en bovengenoemde specerijen. Voeg de zonnebloemolie toe en kneed het mengsel tot een kruimeling deeg.

Snijdt de Lomboks in de lengte in, tot de helft van de lombok, dus niet helemaal doorsnijden.
Verwijder de zaadlijst en vul met het kikkererwten en dal mengsel.

Maak voor iedere lombok 2 lusjes van de kousenband en knoop de lomboks dicht.

Besprenkel de lomboks met een beetje olie en zout.
Gaar in de oven op 160 graden voor ongeveer 10 a 12 minuten.

Witte bonen crème

  • 250 gr witte bonen
  • 1 l water
  • 1 tl witte peper
  • zout
  • 1 el water


Spoel de bonen af met koud water en wel ze in 1 liter koud water voor 12 uur.
Giet het water af en kook de bonen met nieuw water tot dat ze gaar zijn.
Giet de bonen af en maal de bonen tot een gladde massa met behulp van een blender of staafmixer.
Doe de pasta in een pan met 1 el water, peper en zout en breng aan de kook.
Voeg eventueel nog wat water toe als je ziet dat de massa niet smeuïg genoeg is.
Vul de crème af in spuitzakken en zet weg.

Amsoy cannelloni

  • 200 gr amsoy
  • 2 tl ketjap manis
  • ½ st witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el komijnzaad poeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl Hindoestaanse masala
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl zout


Snijdt de amsoy bladeren van de stengels af en leg opzij.
Snijdt de stengels in dunne plakken.
Fruit in een pan met olie de ui en knoflook aan. Voeg de amsoy stengel plakken toe en bak kort mee. Voeg de specerijen toe en bak mee. Voeg als laatste de ketjap toe en laat het 1 minuut pruttelen.

Leg de amsoy bladeren dakpansgewijs op elkaar op een stuk folie. Verdeel het amsoy stengel mengsel over de bladeren en rol op. Snijdt rollen van 4 cm dik en verwijder de folie.

Curry madras saus

  • 5 dl tomatensap
  • 3 dl wortelsap
  • 1 el gembersiroop
  • 2 dl groenten bouillon
  • 1 st ui fijn gesneden
  • 4 cm verse gember fijn gehakt
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 3 limoenblaadjes
  • 3 el kerrie poeder
  • 1 el korianderzaad poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el komijnzaad poeder
  • 2 tl  zwarte peper
  • 1 tl kruidnagel poeder


Fruit de uien, gember en knoflook. Voeg de 2 dl groenten bouillon toe en breng het aan de kook. Voeg de specerijen toe en kook 1 minuut mee. Voeg de gembersiroop, tomatensap en wortelsap toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de limoenblaadjes toe. Laat 10 minuten trekken. Blender de saus even kort met behulp van een staafmixer.


Zeef de saus door een bolzeef en doe de saus weer in een pan. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Komkommer zoet zuur

  • ¼ st komkommer
  • 1 dl sushi azijn

Snijd de groene schil van de komkommer af. Snijd dit in fijne reepjes en leg in de sushi azijn.

Opmaak

Verwarm alle onderdelen in de oven. Verwarm de crème door het zakje even in kokend water te leggen.
Leg de warme lombok op het bord en spuit dotjes van de bonen crème bovenop de lombok.
Leg de zoet zure komkommer reepjes op de dotjes crème. Schenk de curry madras saus naast de lombok.

 

>> Het gerecht is geheel veganistisch en zit boordevol eiwitten, vitamines, mineralen en vezels door het gebruik van peulvruchten, erwten, bonen, linzen en groenten!

>> Het gerecht is vrij pikant! Om het minder pittig te maken kun je de lomboks vervangen door groene puntpaprika’s.

>> Je kunt ook een blik witte bonen gebruiken i.p.v. verse; hiervoor hoef je ze niet te wellen maar meteen malen met de staafmixer en garen in de pan met water, peper en zout.

>> Alle producten en ingrediënten kun je vinden bij een toko of speciaalzaak! 

 


Terug