Bubbels & Limburgse Vlaoi....

24 februari 2017

Dus, toen wij op zaterdag 4 februari naar jullie toe reden vanuit Kaatsheuvel waren we opgetogen. Met z’n tweeën maakten we plannen wat we die dag zouden gaan doen. We hadden ons al ingelezen op de website en wisten daardoor wat ons allemaal te wachten stond die dag. Ook stond op mijn lijstje, “aanschaffen van een nieuwe bikini”, want die is ondertussen aan vervanging toe. Zoals ik op de website al zag, moest dat helemaal goed gaan komen.  

Vanuit Kaatsheuvel rijden we Brabant door en zijn zo in het heuvelachtige landschap van Limburg belandt. Ik kom al mijn hele leven in Limburg en hou zelf erg van de Limburgse gastvrijheid. Zoals je bij ons de aanspraak van mensen met een zachte G hebt, heb je hier aanspraak van mensen met een heerlijk Limburgs dialect.

We gingen nu niet voor het carnaval, wat al begonnen is, of de heuvels, maar lekker voor de sauna. Bovenop een van Limburgs bekendste heuvels; De Cauberg. Dus toch een heuvel waar we mee te maken hadden ;-)

Nadat we ons hadden omgekleed konden we het water in! Heerlijk. De warmte van het zwembad was echt heel erg aangenaam, de ideale temperatuur. Omdat we al in de vroege middag vertrokken waren hadden we niet geluncht. We hadden door mijn massage niet erg lang de tijd voor een uitgebreide lunch. Daarom werd het, het kan bijna ook niet anders, een lekker stukje Limburgse Vlaoi! We genoten van de vlaai op een lekkere ontspannen bank. Daarna was het tijd voor mijn massage.

De massage was puur 25 minuten ontspannen. Ik raad iedereen aan om hier gebruik van te maken. Heb je nog geen ervaring met een masseur? Kies dan voor een massage die niet te lang duurt, zo kan je erachter komen of dit iets voor je is. Ik vond de 25 minuten overigens veel te kort, de tijd vloog voorbij!

Snel zocht ik mijn man weer op die lekker aan het rond zwemmen was. Samen maakten we een rondje sauna. We hebben speciaal genoten van de rozensauna, een temperatuur van 80 graden, maar prima vol te houden voor je lichaam. Om totaal te ontspannen wil ik je het volgende aanraden: volg het informatiebord in de sauna hoe je de perfecte sauna neemt. Voor je lichaam is dit namelijk de beste manier van ontspanning.

Oohja, en die bikini kopen is ook goed gekomen. Ze hebben een winkeltje met een zeer leuk aanbod aan zwemkleding voor zowel mannen als vrouwen. Het was dan ook moeilijk om een keuze te maken tussen alle leuke gekleurde bikini’s, zwempakken en tankini’s.

Thermae 2000 heeft mij positief verrast. Ik hou zelf erg van een sauna waar badkleding niet nodig is, maar dit is mij voor deze keer ook goed bevallen. Alle medewerkers die we gesproken hebben waren vriendelijk en attent. De massage was erg lekker. De vlaoi beviel goed, en de sfeer was aangenaam.

Na ons sauna avontuur zijn we het avondleven van Valkenburg ingedoken en hebben we nog lekker een hapje gegeten bij een goed restaurant.


Terug