Bouw panoramagebouw is officiëel van start

24 januari 2019

In 2017 is het vernieuwingsplan gestart met nieuwe kleedruimtes, stoombaden en sauna’s.  Medio vorig jaar werd de volledige vernieuwde Skincare vleugel opgeleverd. Ook de horeca-outlets hebben een pimp gekregen. Dit jaar is het de beurt aan het panoramagebouw (nieuwbouw), de bestaande hotelkamers en worden twee nieuwe luxe suites in de top van de piramide toegevoegd. Bastiaan Klomp, kersverse directeur van het saunacomplex, licht toe dat de aanpak en vernieuwing van het totale complex niet allemaal in één of twee jaar kan gebeuren. We verbouwen met ‘de winkel open’ en gastgenot staat bij ons op één, dus in onze planning is dít altijd leidend.

Panoramagebouw met maximale wellnesservaring
Het panoramagebouw wordt om die reden gebouwd in de winterperiode wanneer onze gasten voornamelijk binnen vertoeven. In het panoramagebouw komt een panoramasauna, waar opgietingen tot wel 100 personen kunnen worden gegeven en rustruimten en een zonneterras. Daarnaast worden er twee whirlpools toegevoegd aan het saunagebied. Gasten willen even lekker kunnen uitrusten of slapen tijdens hun verblijf.  Het gebouw wordt geplaatst op het gedeelte van de ligweide met een wijdste uitzicht over het Limburgse Heuvelland.

Valkenburgse en Limburgse Trots
Thermae 2000 focust zich in de toekomstplannen op haar onderscheidend vermogen. Los van het unieke water met het certificaat ‘Ursprünglich Rein’ en de architectuur van het gebouw, heeft Thermae 2000 een ligging op de Cauberg die niet te evenaren is. Klomp: ‘De panoramasauna wordt groots, het project grotsauna als onderdeel van het totaalplan nog indrukwekkender en unieker. Deze legt de maximale verbinding met Valkenburg en hiermee Limburg. Details hoop ik snel te kunnen geven, we zitten momenteel in de onderzoeksfase qua mogelijkheden.’

Burgemeester Jan Schrijen is verheugd over de vernieuwingen van het wellnessresort. “Mooi om te zien dat Thermae 2000 daadwerkelijk die kwaliteitsslag aan het maken is, hetgeen aansluit met waar wij in Valkenburg mee bezig zijn.”

Blijf hier op de hoogte van onze vernieuwingen.


Terug