Bereikbaarheid Thermae 2000 tijdens Amstel Gold Race

11 april 2017

Nieuw! Amstel Gold Race voor dames

Dit jaar wordt voor de eerste keer een damesversie van de Amstel Gold Race toegevoegd. Na de start in Maastricht en een lus door het Limburgse heuvelland zullen de dames ook viermaal de Cauberg en de finishlijn tussen Vilt en Berg en Terblijt aandoen. De finale van de dameskoers wordt vanaf 13.30 uur live uitgezonden door de NOS op NPO1.

Op- en afbouwwerkzaamheden

Tijdens de opbouwwerkzaamheden van de Amstel Gold Race op de finishlocatie tussen Berg en Terblijt en Vilt worden geen wegen afgesloten. Hierdoor blijft de Rijksweg/N590 open voor regulier verkeer, met uitzondering van donderdag 13 april 09.00 uur tot dinsdag 18 april 20.00 uur. De algemene afbouw start direct na de koers, houd hier rekening met enige vertraging, dit zal echter niet tot wegafsluitingen leiden.

Bereikbaarheid Thermae 2000

Gedurende de Toerversie op zaterdag en de Amstel Gold Race op de zondag zal Thermae 2000 aldoor bereikbaar zijn. Houd echter toch rekening met enige vertraging op deze dagen in Valkenburg en omgeving. Tijdens de toerversie op zaterdag 15 april zal er eenrichtingsverkeer worden ingesteld op de Cauberg. Dit houdt in dat de weg van Valkenburg richting Vilt open is. Komt u vanaf Maastricht dan dient u de gele omleidingsborden en aanwijzingen van de verkeersregelaars te volgen, u zult de Cauberg via Valkenburg kunnen bereiken. Omdat de fietsers de linker-rijbaan gebruiken, wordt de normale inrit van Thermae 2000 afgesloten. De uitrit wordt op zaterdag 15 april dan ook gebruikt als inrit. Dit wordt begeleid door gekwalificeerde verkeersregelaars.

Tijdens de Amstel Gold Race op zondag 16 april is er vanaf het Grendelplein tot de in- en uitrit van Thermae 2000 eenrichtingsverkeer ingesteld. Op zondag 16 april kunnen zowel de in- als uitrit weer normaal gebruikt worden. Verkeer uit de richting Maastricht wordt aangeraden om ter hoogte van het kruispunt Rijksweg/N590 en Sibberweg, de omleidingsroute via de Daalhemmerweg te gebruiken om de Cauberg te bereiken.


Terug