Reshma Simons tilt Restaurant Pure op de Cauberg letterlijk naar hoog niveau

6 oktober 2020 - Thermae 2000 redactie

Onder één van de piramides van Thermae 2000 bevindt zich Restaurant Pure onder leiding van chef Reshma Simons. Met haar 24 jaar jong kookt ze sinds drie jaar culinaire internationale gerechten met Aziatische en Surinaamse invloeden, mede dankzij haar afkomst uit een gezin met een Surinaams-Hindoestaanse moeder. “Thuis ging het altijd over eten, daar heb ik mijn liefde voor koken meegekregen, net als mijn kennis voor smaken en specerijen.”

Lady chef Reshma Simons

Reshma Simons, Chef Restaurant Pure


Restaurant Pure heeft onder haar leiding veel ambities. Toen we de jonge chef vroegen welke culinaire belevenis ze voor komende maanden in Restaurant Pure wilde organiseren, hoefde ze niet lang na te denken: Warme internationale smaken in kleurrijke gerechten, wijnen en muziek vormen daarom de basis voor de nieuwe Autumn Linners die in oktober en november in Restaurant Pure plaatsvinden. “Mijn allergrootste voorbeeld is Soenil Bahadoer van 2-sterren Michelinrestaurant De Lindenhof in Nuenen, dus nog een mooie ambitie te vervullen.”

Francine Recca live tijdens één van de Sunday Summer Sessions

Autumn Linners

Een ‘linner’, wat is dat? Het is een samenstelling van het woord lunch en dinner en vindt dan ook precies ‘ertussenin’ plaats. Restaurant Pure organiseert voor de komende herfstige zondagen een 5-gangen culinaire reis met bijpassende wijnen en live muziek. Dat laatste wordt verzorgd door Francine Recca, die eerder zong op de succesvolle Sunday Summer Sessions by Restaurant Pure. Francine: “zingen op zondagmiddag in Restaurant Pure is een feestje, toen ik weer gevraagd werd om nu de herfstedities te verzorgen, hoefde ik geen seconde na te denken. Bij de herfst passen meer warme en romantische klanken, ik verheug me erop deze culinaire belevenissen te mogen begeleiden met mijn muziek’.

Zo’n exclusieve culinaire beleving bijwonen? Dat kan op zondag 25 oktober, zondag 15 november en zondag 29 november. Vanwege de Corona maatregels zijn er per editie slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, te reserveren via www.restaurant-pure.nl. 


Terug