Aquafit(ness) bij Thermae 2000

13 juli 2020

Waarom bewegen in warm water? We vroegen het oud-deelnemer Tim die na een operatie binnen 5 weken zijn conditie zag verbeteren. Tim vertelt:

"Twee jaar geleden liep ik tijdens een voetbalwedstrijd een vervelende blessure op. Ik moest worden geopereerd en kon vervolgens mijn revalidatieproces starten. Om hiervan te herstellen, ben ik in contact gekomen met fysiotherapeut Don. Samen met Don is een plan opgezet waarin het volgen van AquaFit trainingen centraal stond.

Door het (warme) water is het mogelijk om zonder pijn te bewegen. Je hoeft geen ervaren sporter of zwemmer te zijn om mee te doen aan de training. Je staat namelijk in ondiep water. Don en zijn collega’s hielpen mij met het uitvoeren van de oefeningen en motiveerde mij om alles uit een training te halen. Soms maakten we zelfs gebruik van zwemgewichten. Naar mate de trainingen vorderen, merkte ik dat mijn conditie verbeterde en mijn spieren verstevigden. Het programma was zo neergezet dat je na 5 weken een positief resultaat zag!

Vooral lekker was om na afloop van de training nog even te ontspannen in de sauna’s. Ik merkte dat mijn lichaam steeds sneller herstelde van de trainingen en kon even helemaal tot rust komen. Ik kwam telkens gelukkig thuis, mijn spieren waren zacht en ontspannen.

Ik ben er dan ook van overtuigd de aqua fitness van toegevoegde waarde is geweest voor het herstel van mijn blessure, maar ook om de juiste balans tussen inspanning en ontspanning te vinden."


Terug