Menu

Op zoek naar een andere levensstijl? Start met een detox!

Onze lifestyle afdeling richt zich op pure aandacht voor lichaam en geest door een gezonde balans in voeding, ontspanning, beweging en spiritualiteit. Een team van specialisten waaronder een erkend gewichtsconsulent, lifestylecoach en hypnotherapeut zorgt voor persoonlijke begeleiding en een blijvend resultaat voor de toekomst. U hoort het tegenwoordig overal, detox oftewel ontgiften is razend populair. Maar wat is detoxen nou eigenlijk, waarom zou u het doen en wat zijn de effecten? Daarnaast zijn er vele manieren van ontgiften, thuis op de bank of onder begeleiding van een voedingsconsulent. Bij Thermae 2000 bieden we een aantal detoxkuren aan. Van het ontgiften van uw lichaam tot het afkicken van digitale prikkels. Ook uw lichaam is toe aan een gezonde geest in een gezond lichaam. 

Wat is detox?

Een ander woord voor detoxen is ontgiften. Tijdens een detox gaat u zichzelf letterlijk  ontdoen van opgehoopte gifstoffen, ook wel toxines genoemd. Het lichaam heeft zelf van nature kanalen om zich te ontdoen van toxines, want toxines zijn er altijd al geweest. In deze moderne tijd zijn er alleen veel meer toxines dan vroeger, onze natuurlijke afvoerkanalen krijgen deze grote stromen niet verwerkt.  Stap 1 is dus uzelf ontdoen van toxines, maar stap 2 is om het contact met gifstoffen op langere termijn te verminderen. 

Waarom detoxen?

Wat zijn nu de voordelen van het detoxen? Door te detoxen krijgt u meer energie en zal u positiever gaan denken. Ook kunt u opnieuw naar uw gewoontes kijken en u afvragen of u deze wilt behouden en of ze nog wel bij u passen. Het spreekwoord “Een gezonde geest in een gezond lichaam” is natuurlijk ook om te draaien: Een gezond lichaam krijgt een gezonde geest. Via uw lichaam kunt u uw geest beïnvloeden en andersom.
 
Een bijkomend voordeel van detoxen is dat het ervoor zorgt dat u kunt afvallen omdat het lichaam het teveel aan gifstoffen niet meer tijdelijk als vetweefsel wil opslaan.

Wat is het effect van detoxen? 

Detoxen kan helpen bij: futloosheid, overgewicht, slechte onrustige huid, eczeem, spierklachten, hoofdpijn, migraine, reuma & jicht, algemene malaise.

Tijdens het detoxen kunt u heel moe worden en negatieve gevoelens en gedachtes hebben, maar dit is van tijdelijke aard. Een detox is namelijk niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Lichaam en geest gaan hand in hand met elkaar. De lichamelijke detox is te gebruiken als ingang om uw totale lichaam en geest te zuiveren. Geestelijk kan dit doorwerken en opeens kunnen er oude gevoelens naar boven komen die u misschien heeft weggedrukt. Het doorleven en opnieuw onder ogen zien kan deze blokkade opheffen. Het is belangrijk te realiseren dat detoxen alleen goed kan werken wanneer u een goede basis heeft neergezet voor uw dagelijkse voeding. Wanneer uw dagelijkse voeding zuiver en echt voedend is, is er sprake van een solide basis waarop u kunt ontgiften.

Slaapkuur 5 dagen
Mini detoxkuur 3 dagen
Digitale detox (5-daags)
Afslankkuur 6 dagen

Pure ontspanning op de top van de Cauberg

met onze speciaal geselecteerde aanbiedingen

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

HypnoGo Zelfvertrouwen

vanaf €59,50 p.p.

Hotelarrangement 3-daags weekend verblijf

vanaf €279,00 p.p.

Hotelarrangement Culinair

vanaf €149,50 p.p.

After work avondarrangement

vanaf €34,50 p.p.

HypnoGo Zelfvertrouwen

vanaf €59,50 p.p.

Hotelarrangement 3-daags weekend verblijf

vanaf €279,00 p.p.

Slaapkuur 5 dagen

5 daagse slaaptherapie

Voldoende slaap krijgen in belangrijk voor de gezondheid. Kruipt u even vaak vermoeid uit bed als erin? Dan verstoort een slaapprobleem waarschijnlijk uw nachtrust. Na deze slaaptherapie ontwikkelt u een vernieuwd slaapritme en begint u uitgerust en positief aan een nieuwe dag. 

 • Analyse slaapdagboek
 • Combinatie van fysieke beweging en ontspannende behandelingen
 • Persoonlijke begeleiding (NLP coaching)
 • Leefstijltest

Mini detoxkuur 3 dagen

3 daagse mini detox

Onze geheel vernieuwde detox is erop gericht om het lichaam op een milde manier te ontgiften en weer terug in balans te brengen. Heeft u niet zo heel veel tijd en wilt u uw lichaam graag haar vitaliteit weer teruggeven? Kies dan voor dit 3 daagse detoxarrangement.

 • Ontgiftend dieet incl. (groene) smoothies
 • Uitgebalanceerd programma
 • Leefstijltest: o.a. meting verzuring en stress lichaam
 • Korte variant van uitgebreider 6-daags programma

Digitale detox (5-daags)

Digitale detox 5 dagen

Vergroeid met uw smartphone en vergeten hoe u af en toe even af kunt schakelen? Met behulp van onze digitale detox komt u weer even helemaal tot uzelf, en leert u oprecht om te gaan met prikkels uit uw omgeving. 

 • Ontgiften van lichaam en geest
 • Digitaal-vrije hotelkamer incl. survivalkit
 • Combinatie van beweging, massages en behandelingen
 • Persoonlijke begeleiding

Afslankkuur 6 dagen

Afslankweek 6 dagen

Vecht u al tijden tegen overgewicht maar heeft u nog steeds niet het gewenste resultaat behaald? We bieden graag een helpende hand om samen uw persoonlijke doelstellingen te behalen. 

 • Leefstijltest en diverse lichaamsmetingen
 • Persoonlijke begeleiding door een erkend voedingsdeskundige en gewichtsconsulent
 • Aanleren en toepassen gezonde eet-, beweeg- en leefpatronen
 • Persoonlijke begeleiding (NLP coaching)

Bezig met verwerken, een ogenblik geduld a.u.b.

Dit product is helaas niet beschikbaar op de gekozen data.

Meer