Workshops

Arabisch Ritueel Ducha Aljamal

Arabisch Ritueel Ducha Aljamal

Een geur-, schuim- en kleibeleving in het stoombad voor een zijdezachte huid. Uw lichaam zal gereinigd worden in een oase van heerlijk schuim. Na het reinigen van de huid zal u de speciale Omouna Rasulklei aanbrengen. Deze klei heeft langdurig kunnen drogen in Marokkaanse zon met heerlijke kruiden. Creëer een zijdezachte huid met dit Arabisch ritueel.

Laat u onderdompelen in dit wellness ritueel waarin niet alleen de rasul beleving wordt ondergaan. In het stoombad ondergaat u een volledig nieuw Arabisch Ritueel met de naam Ducha Aljamal, wat “de schoonheid van het douchen of schoonmaken” betekent. En die naam zegt eigenlijk alles, een ritueel waarin de reiniging en de verzorging van de huid centraal staat.

Omouna rasulklei uit het Marokkaanse Atlasgebergte 
Tijdens dit ritueel werken we met speciale Omouna Rasulklei, die op een natuurlijke wijze geproduceerd wordt vanuit het Marokkaanse Atlasgebergte. Nadat de klei langdurig gedroogd wordt in de Marokkaanse zon, worden er echte kruiden aan toegevoegd. De verschillende kruiden zorgen voor een ware geurbelevenis. Met deze natuurlijke klei smeert u uw hele lichaam in, zoals bij een oorspronkelijke rasulbehandeling.

Voorafgaand aan het insmeren, wordt uw lichaam gereinigd in een oase van schuim, waardoor u zich in een werkelijke Hammam waant. Nadat de huid goed gereinigd is, brengt u (zelf) de klei aan waarmee u een tijdje in het stoombad blijft zitten. Bij het inwrijven van de klei wordt de huid ontdaan van oude huidcellen. Een goede manier om de lichaamshuid te reinigen en de doorbloeding te stimuleren. De aangename warmte en luchtvochtigheid van de ruimte zorgt ervoor dat de werkzame stoffen en kostbare mineralen uit de klei makkelijk in uw huid worden opgenomen. Na dit Arabische ritueel voelt uw huid zijdezacht aan. Let op dit ritueel is zonder badkleding. 

Meer over Omouna
Omouna staat voor schoonheid met meerwaarde, met het gebruik van de producten steunt het merk vrouwen-coöperaties en de opvang van kansarme kinderen in Marokko. Omouna koopt in Marokko authentieke producten bij kleine coöperaties, winkeliers en zelfstandigen.

Deze kleine ondernemingen vormen een groot draagvlak voor families om in hun onderhoud te kunnen voorzien. Vrouwen-coöperaties zorgen voor ontwikkeling van de vrouwen en respect voor hun kennis van zaken. Omouna heeft ook een eigen vrouwen-coöperatie die de Omouna ghassoul (rasulklei) maakt.

In Marokko leven veel kinderen onder zeer slechte omstandigheden. Ze hebben geen toekomst. In de buurt van Marrakech heeft Omouna een kinderhuis leren kennen dat ernstig achtergestelde kinderen opneemt en in alle opzichten ondersteunt om hun ellende te ontgroeien en door te groeien naar betrokken burgers. Dit kinderhuis heet Centre Fiers et Forts (Centrum “Trots en Sterk”). Een deel van de opbrengst staat Omouna af aan het Centre Fiers et Forts.

Voor meer informatie over de producten van Omouna: www.omouna.com

Extra informatie

Dit ritueel vindt plaats in een groepsverband (max. 12 personen), duurt 40 minuten en is alleen boekbaar in combinatie met een dagentree bij Thermae 2000.

Online €5,- korting

Wanneer u online een behandeling toevoegt aan uw reservering bespaart u €5,- per behandeling. Dit kan door in de reservering een behandeling toe te voegen, of achteraf in uw persoonlijke account te kiezen uit één van de gezichts- of lichaamsbehandelingen.

Neem contact met ons op via dit contactformulier voor vragen, opmerkingen en suggesties. Wij geven u zo spoedig mogelijk antwoord.