Leren leven met stress - 2 daagse opleiding

Wilt u het teamwork binnen uw organisatie verbeteren en uw werknemers helpen beter om te leren gaan met stress? Thermae 2000 en Rechargelab hebben hun krachten gebundeld in een unieke 2-daagse opleiding waarin we leren leven met stress.

Mensen raken niet van slag door dingen zelf, maar door de ideeën die ze over die zaken koesteren. Tijdens de 2-daagse opleiding ‘Aan Stress Geen Gebrek’ wordt er ingegaan op alle ins en outs van stress en krijg je inzicht in de werking van stress op het lichaam. Er is aandacht voor leren relativeren en we verdiepen door het direct toepassen van de aangereikte inzichten en vaardigheden.

Rechargelab

Vitale partner

“Gezond zijn is de individuele kunst van het steeds opnieuw bereiken van het persoonlijke, lichamelijke, geestelijke en maatschappelijke evenwicht door het kunnen reageren en anticiperen op gebeurtenissen en wisselwerkingen in de eigen omgeving”. - Rechargelab 

Review van een deelnemer aan de 2-daagse cursus

“Waar ik het meest aan gehad heb, is dat ik begrip heb gekregen voor mijn collega’s omdat ik nu zowel van mezelf als van hen begrijp waarom ze reageren zoals ze reageren.” - H. Bloeme

Hoe ziet de 2-daagse opleiding eruit?

Dag 1

10.00 uur            Welkom & kennismaking 
10.30 uur            Stress: wat is het en hoe (h)erken je de signalen?

Wij laten je zien dat stress er altijd is en het zelfs waardevol kan zijn. Daarin maken we wel onderscheid tussen goede en slechte stress.

12.00 uur            Lunch
13.00 uur            Stress: externe oorzaken, energievreters & energiegevers
14.00 uur            Coping & ontspanningstechnieken

Hierbij gaan we dieper in op jouw manieren van omgaan met situaties en gebeurtenissen. We behandelen o.a. de waarde van sociale steun zoeken, het actief aanpakken en het nut van vermijden. 

15.00 uur            Check-in (o.a. bij gebruik wellness, alle spullen meenemen)
15.30 uur            Ontspanning I (ademhalingsoefeningen & wandeling - Wellness wandelen)
16.30 uur            Afsluiting dag 1 (omkleden t.b.v. thermen of naar huis)
17.00 uur            Ontspanning II: Bezoek aan thermen
19.00 uur            Diner

 

Dag 2

08.00 uur            Ontbijt
08.45 uur            Aanmelden hotelreceptie - omkleden ter voorbereiding op Ontspanning III
09.00 uur            Ontspanning III: Yoga Nydra
10.00 uur            Omkleden en uitchecken
10.30 uur            Persoonlijkheidsvoorkeuren: wat betekent je persoonlijkheidsprofiel?

Door deze psychologische benadering van jezelf, begrijp je nog beter hoe je de wereld ziet, waarom je denkt zoals je doet en hoe je invulling geeft aan je gedrag op dagelijkse basis.

12.00 uur            Lunch
13.00 uur            Persoonlijkheid en stress in de praktijk

Op basis van jouw persoonlijkheid en persoonlijke situatie maken we de vertaling naar de praktijk. In de praktijk kom je verschillende mensen en situaties tegen die wellicht niet matchen met jouw visie of denkwijze. Dit kan leiden tot negatieve stress of juist ervoor zorgen dat je je beter voelt. Je leert jezelf plaatsen in het midden van deze omstandigheden zonder dat je de grip op je gezondheid verliest.

16.00 uur            Afsluiting

Leren ontspannen

doe je bij Thermae 2000

Toegang tot de wellnessfaciliteiten van Thermae 2000 is in begrepen en biedt letterlijk ruimte voor ontspanning tijdens deze cursus. Overnachting in het eigen hotel is optioneel toe te voegen.